Direct naar de inhoud.

Nieuwjaarsvegen op 1 januari

  • door:
  • op:

GRONINGEN/DRENTHE – Oud en nieuw zorgt voor veel gezelligheid, maar ook voor veel afval.

Op nieuwjaarsdag ligt er in Nederland zo’n 10,5 miljoen kilo vuurwerkafval op de grond. Voor het derde achtereenvolgende jaar zullen duizenden Supporters van Schoon het nieuwe jaar weer vegend inluiden. Want iedereen gaat weer Nieuwjaarsvegen. Meedoen is heel makkelijk: pak op 1 januari om 12.00 ’s middags een bezem, veger en/of blik en ga de straat op. Als het goed is, vind je daar je buren, die je meteen even de beste wensen kunt wensen.

Gratis vuurwerkafvalzakken en inleveren
Bij het schoonmaken van uw straat kunt u speciale gratis vuurwerkafvalzakken gebruiken. Van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 januari kunt u de gevulde zakken gratis inleveren bij het afvalbrengpunt in 2e Exloërmond, tussen 13.00 en 17:00. U kunt lege zakken van 29 tot en met 31 december afhalen bij de volgende vuurwerkverkooppunten:

– Alons in 2e Exloërmond
– Onrust in Nieuw-Buinen
– Egbert Egberts in Borger
– Van Klinken in Valthermond

Supporter van Schoon
Vindt u een schone leefomgeving belangrijk en wilt u daar zelf aan meehelpen? Meld uzelf of uw straat of buurt dan aan als Supporter van Schoon. Dat kan op www.supportervanschoon.nl.

Vuurwerk veilig opruimen
Maak vuurwerkafval voor het opruimen eerst goed nat. Als uw kind(eren) graag meehelpen, laat ze dit dan nooit zonder toezicht doen. En steek beschadigd of niet afgegaan vuurwerk nooit opnieuw af.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal