Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Waterkoude jaarwisseling

WEERONLINE – Een dikke jas is tijdens de jaarwisseling geen overbodige luxe. De gevoelstemperatuur ligt in het noorden om middernacht tussen -1 en +2 graden. Lokaal valt daarbij ook motregen, waardoor het waterkoud aanvoelt. Morgen tijdens de nieuwsjaarsduiken is het voor het gevoel slechts 0 tot -4 graden. De kustprovincies maken daarbij kans op regen, Limburg ziet mogelijk de zon.

Tijdens de jaarwisseling staat aan zee, op de Wadden en langs het IJsselmeer een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. Het is belangrijk om bij het afsteken van vuurwerk hier rekening mee te houden. In de Nieuwjaarsnacht breiden opklaringen zich uit over een groter deel van het land en kan het licht vriezen. Het noorden en noordwesten houden bewolking met kans op motregen en temperaturen boven de nul.

Mogelijk natte sneeuw
Nieuwjaarsdag wordt de bewolking vanuit het noordwesten steeds dikker en valt op steeds meer plaatsen motregen of natte sneeuw. Een gebied met intensievere regen nadert vanaf de Noordzee en komt volgens de huidige verwachting eind van de ochtend aan in het noordwesten van het land. Bij de meeste nieuwjaarsduiken blijft het bij wat motregen, maar in Noord-Holland en Friesland kan het daar harder regenen.

Lees het complete weeronline weerbericht hier.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.