Direct naar de inhoud.

Gedeputeerde Eikenaar en wethouder Hemmes “slopen” oud-Rabobankgebouw

  • door:
  • op:
Foto: Herman Alink – RTV1

OUDE PEKELA – Vanmiddag werd omstreeks kwart voor vier door gedeputeerde Eelco Eikenaar en wethouder Hennie Hemmes gezamenlijk getracht met een beitel de eerste steen te verwijderen uit de zijmuur van het oude bankgebouw te Oude Pekela.

Daarna nam de gedeputeerde plaats in een shovel die een doek wegtrok waardoor een paneel te voorschijn kwam met de tekst “Samen Oude Pekela Centraal Ontwikkelen”. Deze starthandelingen veroorzaakten enige hilariteit, aangezien beide bestuurders niet bij machte waren een steen uit de muur te verwijderen, zodat geconcludeerd mag worden dat het gebouw behoorlijk “hufterproef” was.

Voor deze starthandeling van het nieuwe centrumplan was er in het gemeentehuis een korte bijeenkomst voor de 60 genodigden, waar ze toe werden gesproken door de betrokken projectleider Martin van Wijck, wethouder Hemmes en gedeputeerde Eikenaar. Met dit nieuwe centrumplan wordt dit gedeelte van Oude Pekela weer toekomstbestendig gemaakt en zal dit een positieve uitstraling hebben op de leefbaarheid in de gemeente Pekela.

De projectleider roemde vooral de betrokkenheid van de inwoners van de gemeente Pekela, die veel ideeën en suggesties ingebracht hebben bij de gemeente. De wethouder vermeldt tenslotte dat de gemeente op één na al de beoogde panden voor afbraak had aangekocht. Hij heeft alle vertrouwen dat het laatste pand op “Pekelse methode” zal worden verkregen, wat dat dan ook moge betekenen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal