Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Project uitbreiding moestuin ‘De Vergeten Hoek’ Oude Pekela is gestart

Foto: Wilma Swarts

OUDE PEKELA – Zaterdagmorgen, 11 maart 2017, werd met vereende krachten door vrijwilligers een begin gemaakt met een houten gebouwtje op de uitbreiding van moestuin ‘de vergeten hoek’, aan de achterweg, welke gaat dienen als opslagplaats van AGF en tuingereedschap annex overkapping waar mensen de gelegenheid wordt geboden om te schuilen dan wel elkaar gezellig te ontmoeten.

 

Daarnaast komt later nog een hekwerk waarbinnen ruimte zal zijn voor 2 grote opslagtanks van 1000 liter voor de opvang van regenwater.

Het gebouwtje werd geplaatst op een stuk grond welke de Stichting Samen Sterk voor Oude Pekela recent in bruikleen heeft gekregen van de gemeente Pekela en omvat zo’n 1.500 m2. Inmiddels heeft men ruim 8.000 euro binnen als subsidie, waarmee een begin zal worden gemaakt om deze grond te gaan ontginnen zodat de Stichting nog dit jaar daarop groenten en aardappelen kunnen zaaien en hopelijk oogsten. De opbrengst wordt deels verdeeld onder de verschillende leden van de Stichting en een ander deel zal worden verkocht om voor voldoende inkomsten te zorgen voor volgende jaren.

De bedoeling is dat binnenkort de firma Schippers  een begin gaat maken om de toplaag te verwijderen en zwarte grond op te brengen.

Na de werkzaamheden deze morgen werd heerlijke linzen en groentesoep geserveerd met Hollandse broodjes en Syrische lekkernijen.

Zie ook ons vorig artikel over ‘De Vergeten Hoek’:
https://rtveen.nl/2017/02/11/moestuin-de-vergeten-hoek-oude-pekela-breidt-fors-uit/

Zie voor meer foto’s: HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.