Direct naar de inhoud.

Stichting BluesInPekel start 1 april met LeftHand Freddy

  • door:
  • op:
Foto: Herman Alink

OUDE PEKELA – De Stichting BluesinPekel start met  Lefthand Freddy op zaterdag 1 april 2017 in het MFC De Binding te Oude Pekela. Zie poster onderaan dit artikel.

In November 2016, na het ter ziele gaan van de Organisatie BluesinPekel, hebben  4 enthousiaste Bluesliefhebbers met medewerking van de Gemeente Pekela de stichting BluesinPekel opgericht. Wilma Swarts, Johan Bugel, Jan Nieman en Herman Manders ( van de stichting Oldambtblues ) hebben de handen ineen gestoken en zijn voortvarend aan de slag gegaan onder het mom van, Niet Lullen Maar Poetsen, dat doen we effe. Het zou ook jammer zijn om een organisatie die al 12 jaar aan de weg timmert aan de kant te zetten. Inmiddels hebben al vele bluesmuzikanten zich aangediend om hun muzikaal steentje bij te willen dragen. De stichting die zich ten doel heeft gesteld om jaarlijks in de 3 kernen van Pekela  blues-evenementen te organiseren wil daarbij proberen tegen geringe entreekosten een gezellige middag of avond voor de Noordelijke bluesliefhebber te verzorgen. Zij hoopt ook de plaatselijke middenstand enthousiast te krijgen d.m.v. het crowdfundingsysteem.

Als eerste op een lange rij van bluesartiesten staat voor za. 1 april a.s. LEFTHAND FREDDY op het programma. Met zijn in maart ’14 laatst uitgebrachte CD Soul Strings weet Fred Reining op toepasselijke wijze de gevoelige bluessnaar te raken bij de vele honderden trouwe fans in binnen- en buitenland. Deze CD is opgenomen in Mister Bassmanstudio te Paterswolde i.s.m. zoon Berend Reining op gitaar, André van der Werf op bassgitaar/zang en Hans Waterman op drums. Met nummers als “TV blues”, “Hey Pretty Mama”, “Anny’s mood”, zal hij nog meer fans naar zich toe trekken .

Het Multi Functioneel Centrum De Binding gaat open vanaf 20:00 uur en aanvang van de muziek is om 21:00 uur. De entreekosten zijn 10,- euro, incl. 1 consumptie. Voorverkoopadressen zijn: In Oude Pekela Mieja’s Snelbuffet – Burg. Van Weringstraat 12, MFC De Binding – Sportlaan 4 en in Nieuwe Pekela Bloemenshop Jolanda – Kerkstraat 12

Naast informatie op Facebook en Twitter kunnen de volgende websites bekeken worden: bluesinpekel.nl en  www.lefthandfreddy.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal