Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

College wil zes extra defibrillatoren in gemeente Stadskanaal

EHBO en hulp (F: archief RTV1)

STADSKANAAL – Het college wil het aantal buitenkasten met Automatische Externe Defibrillator (AED) uitbreiden met zes. In alle kernen in de gemeente moet een buitenkast met defibrillator komen. Daarmee kunnen vrijwilligers en hulpverleners snel optreden wanneer een inwoner wordt getroffen door een hartinfarct.

Aanleiding voor het voorstel van het college is de motie in de raadsvergadering van 21 november 2016. De gemeenteraad vroeg het college met een plan te komen voor de uitbreiding van het aantal buitenkasten.

Het plaatsen van de buitenkasten op geschikte locaties gebeurt in afstemming met Stichting Groningen Hart Veilig (SGHV). De SGHV draagt er zorg voor dat deze buitenkasten onderdeel worden van de zogenoemde zes minutenzones. Dat betekent dat bij een hartinfarct binnen zes minuten een AED beschikbaar moet zijn. Op dit moment zijn er – naast een aantal AED’s binnenin gemeentelijke gebouwen – twee buitenkasten in de gemeente.

Met het plaatsen en de aanschaf van de AED’s is een eenmalige investering van € 18.000,00 gemoeid. Voor het beheer en onderhoud stelt het college een subsidie beschikbaar aan de SGHV: € 0,03 per inwoner, wat neerkomt op een totaal van € 1.000,00.

Het college legt het voorstel op 10 april voor aan de gemeenteraad.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.