Direct naar de inhoud.

Arnold Veeman zoekt zijn roots in Klaai

  • door:
  • op:

BORGER – Componist/zanger Arnold Veeman komt met zijn theaterprogramma Klaai naar Cultuurpodium VanSlag in Borger. De voorstelling is op vrijdag 31 maart. In de voorstelling gaat Veeman op zoek naar zijn roots. Liggen die in Suriname, of toch in Kloosterburen in de Grunneger klaai?

In Klaai gaat Veeman niet alleen op zoek naar zijn roots, maar ook naar het thuisgevoel in de muziek. Dat leverde Groningstalige composities op, maar nu voorzien van een flinke scheut Surinaamse invloeden: swingend, jazzy, vrolijk en divers. Wie Veeman niet kent, kent hem misschien wel van de straatband Pieterburenoverlast.

De Hogelandster componeert hedendaagse klassieke muziek, speelde in een metalband, maakt muziek voor films en musicals én hij schrijft luisterliedjes in de streektaal. Hoe uiteenlopend de zestien nummers op Klaai ook zijn, ze ademen dezelfde dromerige, donkere en poëtische sfeer als Mien lutje laif, terwijl ze muzikaal iets rijker en spannender zijn. Veeman speelt samen met Remko Wind (piano), Libbe Oosterman (trompet) en Joost van der Beek (gitaar). De voorstelling begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal