Direct naar de inhoud.

Internationale wielertop van start in Musselkanaal

  • door:
  • op:
Healthy Ageing Tour Semslinie etappe (f: Marc Dol / RTV1 / archief)

MUSSELKANAAL – Van 5 tot en met 9 april wordt de Healthy Ageing Tour (voorheen bekend als Energiewacht Tour) gehouden. De internationale wielertoppers zijn ook dit jaar present in deze etappekoers voor vrouwen. Op vrijdag 7 april zal om 12.00 uur aan het Willem Diemerplein in Musselkanaal het startschot worden gegeven voor de etappewedstrijd Musselkanaal-Stadskanaal. De finish is omstreeks 16.00 uur in het centrum van Stadskanaal.

Gezelligheid
Om dit jaar ook optimaal de winkelcentra van Stadskanaal en Musselkanaal erbij te betrekken, is gekozen voor de vrijdag. Er zijn diverse activiteiten zowel in de startplaats Musselkanaal als in de finishplaats Stadskanaal die geheel in het teken staan van topsport, fietsplezier en gezondheid. Onder begeleiding van buurtwerkers sport en mensen van de Healthy Ageing Tour kan de jeugd meedoen met Go biking, dans en floorball. Ook worden er gastlessen ‘Van bidon tot broodtrommel’ gegeven aan ruim 400 leerlingen.
Wegafzetting

De gemeente en de organisatie ontkomen er niet aan een deel van de Hoofdstraat af te sluiten voor al het verkeer. Dat gebeurt om de wedstrijden voor het publiek, verkeer en de rensters veilig te laten verlopen. De Hoofdstraat wordt vanaf de brug in de Drouwenerstraat tot aan de Stationslaan voor alle verkeer afgesloten, van 08.00 uur tot 11.15 uur en van 12.30 uur tot 17.00 uur. Publiek kan wel via oversteeksluizen heen en weer lopen.

Verkeersafsluiting

De tijdelijke verkeersafsluiting kan misschien enige overlast veroorzaken, maar de organisatie hoopt op uw begrip. Moet u met de auto weg? Zet uw auto dan tijdig op een plaats neer, waar vandaan u gemakkelijk weg kunt rijden buiten de afzetting om.

Televisie

De etappe wordt live uitgezonden op televisie en internet. De etappe kunt u live volgen op Podium TV en op dvhn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-