Direct naar de inhoud.

Leerlingen planten bomen op Boomfeestdag

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Woensdag 22 maart 2017 werd de 60e editie van de Nationale Boomfeestdag gevierd. In Veendam mochten acht basisschoolleerlingen van de Margaretha Hardenbergschool langs de DWM- weg in Veendam 14 esdoorns planten. Wethouder André Hammenga was ook aanwezig om samen met twee leerlingen de éérste boom als startsein voor deze ochtend te planten.

Presentje

Dit jaar hielpen leerlingen van de Margaretha Hardenbergschool dus mee en werden welkom geheten door wethouder André Hammenga. Medewerkers van de afdeling ‘Groen’ van de gemeente Veendam waren aanwezig om de schoolkinderen te begeleiden en waar nodig te helpen. Na afloop van de klus stond er een heerlijke consumptie en een mooi presentje klaar voor de kinderen.

Boomfeestdag

De Boomfeestdag staat voor het behoud van bomen in de natuur en werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd. Er zijn jaarlijks 115.000 kinderen die meedoen in ruim 79% van de gemeenten. Ieder jaar planten zij ruim 200.000 bomen en struiken! In de bijna 60 jaar dat de Boomfeestdag bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant. Meer informatie is te vinden op www.boomfeestdag.nl

[ Peter Panneman ]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal