Direct naar de inhoud.

Toekomstplan zwembaden nog in ontwikkeling

  • door:
  • op:
Archief foto RTV1: De Horsten in Musselkanaal

STADSKANAAL – De drie buiten zwembaden in de gemeente Stadskanaal krijgen voorlopig nog geen definitieve uitslag over hun ingediende toekomstplannen. Wethouder Francis Boen (PvdA) heeft de gemeenteraad laten weten dat hij meer tijd wil om goede plannen hiervoor te ontwikkelen.

De wethouder wil weten of het plan van Dorpsbelangen Musselkanaal, om zwembad De Horsten door een dorpscoöperatie te laten runnen, haalbaar is. Dorpsbelangen Musselkanaal werkt aan de business case voor dat plan. Dat plan moet dan mogelijk ook worden toegepast voor de zwembaden Bad Noord in Stadskanaal en het Vlasmeer in Onstwedde.

Meer tijd nodig
‘En om goed te onderzoeken of dat te realiseren valt, is er meer tijd nodig’, zegt Boen bij RTV Noord. ‘Ik heb nu de raad gevraagd of we die tijd kunnen krijgen.’ Dat betekent dat Stadskanaal moet nadenken over het jaar 2018. De concessie met exploitant Optisport werd vorig jaar al met een jaar verlengd, omdat Stadskanaal het jaar 2017 wilde benutten om te kijken of het plan van Dorpsbelangen Musselkanaal haalbaar is. Nu blijkt dat daar meer tijd voor nodig is.

Door met ons plan
Dorpsbelangen Musselkanaal denkt de business case binnen enkele maanden te kunnen presenteren. ‘We gaan gewoon door met ons plan’, zegt voorzitter Ben Schomaker. ‘De boel is op stoom. Binnenkort willen we met de wethouder om tafel. We hebben nog een paar maanden nodig.’

Wethouder Boen hoopt de zwembaddiscussie vlak voor of vlak na het zomerreces op de raadsagenda te kunnen zetten. ‘De zembaden blijven tot 2019 in de huidige situatie open.’  [Bron: RTV Noord]

De zwembad bezuiniging en discussie lopen al sinds 2012. Ruim vijf jaar geleden hadden wij (toen nog RTVS) het volgde interview met de (toen) verantwoordelijke wethouder Johan Hamster. Luister nog eens terug..



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal