Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Pekela koopt leegstaand deel winkelcentrum op

Oude gedeelte winkelcentrum De Helling – Oude Pekela

OUDE PEKELA – Op dinsdag 28 maart 2017 is de knoop officieel doorgehakt. Binnenkort ontvangt de gemeente de sleutel van het leegstaande deel aan de kant van de Feiko Clockstraat; het deel waar voorheen de Action en de bibliotheek zaten. “We zijn hier ontzettend blij mee. Dit was een langgekoesterde wens”, aldus wethouder Hennie Hemmes.

Wethouder Hemmes: “Na een lange periode van onderhandelen zijn we er dan toch uitgekomen met de projectontwikkelaar.” Het deel waar voorheen de Action en de bibliotheek zaten is binnenkort van de gemeente. “Leegstand en verpaupering drukken al jaren zwaar op de leefbaarheid van het centrum. Dit deel in het winkelhart van Oude Pekela heeft hierin het grootste aandeel. Door overname kunnen we aan de slag , samen met inwoners, om het opnieuw in te richten en er een mooi leefbaar winkelcentrum van te maken. Het wordt het visitekaartje van Oude Pekela.”

Veur en Deur Pekel

Burgerparticipatie
Het centrum van Oude Pekela wordt opnieuw ingericht samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en andere belanghebbenden; ofwel veur&deur Pekel. Het college heeft hier nadrukkelijk voor gekozen, omdat zij het belangrijk vindt dat deze mensen meedenken en meepraten. Het is en wordt hun plek. Tot en met zaterdag 22 april 2017 kunnen inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden hun ideeën aanleveren. Zowel online als offline.

 

 

 

 

Bron: Gemeente Pekela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.