Direct naar de inhoud.

Borger-centrum krijgt nieuwe parkeerpleinen

  • door:
  • op:

(Foto bouwen aan Borger, achief RTV1)
BORGER – Twee parkeerlocaties in het centrum van Borger worden vernieuwd. Het gaat om de locaties aan de west- en oostkant van het dorp, bij woon- en zorgcentrum Borgerhof en bij appartementencomplex Weiteringzathe. Op dinsdag 4 april wordt het officiële startsein gegeven voor de metamorfose.

Ruime opzet
Een prettig bezoek aan het centrum van Borger begint bij de ontvangst. Wie met de auto komt, stapt straks uit op een ruim, comfortabel plein. Om dat mogelijk te maken worden de huidige parkeerterreinen bij de Borgerhof en Weiteringzathe anders ingericht. De opzet wordt ruimer, waardoor extra parkeerplaatsen ontstaan. In de vormgeving is een link gelegd met de historie van de regio.

Borgerhof
De parkeerplaats bij de Borgerhof wordt als eerste in fases aangepakt. Eind maart is fase 1 gestart, een deel van de parkeerplekken is hierdoor tijdelijk vervallen. Deze eerste fase wordt in juni afgerond. Het nieuwe parkeerterrein, met dertig extra parkeerplaatsen, kan volledig afgerond worden als de vernieuwde Borgerhof klaar is. Planning is om het hele parkeerplein eind 2018 gereed te hebben voor gebruik.

Weiteringzathe
De parkeerplaats bij het Weiteringzathe (dat in aanbouw is bij het Univé-gebouw) wordt ook omgevormd tot een nieuw parkeerplein. De werkzaamheden starten na de realisatie van Weiteringzathe.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal