Direct naar de inhoud.

Vrijwilligers moestuin ‘De vergeten hoek’ gaan uitbreiden met flinke subsidie

  • door:
  • op:
Vrijwilligers van moestuin ‘De vergeten hoek’ Oude Pekela. F: Wilma Swarts – RTV1

 

OUDE PEKELA – Met heel veel vreugde laat de organisatie van SsvOP (Samen sterk voor Oude Pekela) ons weten dat de provincie Groningen een subsidie toegekend heeft van maar liefst 7000 Euro. Bestemd voor uitbreiding van de al bestaande moestuin ‘De vergeten hoek’,  gelegen aan de Achterweg te Oude Pekela.

Met belangstelling hebben Gedeputeerde Staten de aanvraag gelezen en kwamen tot de conclusie dat binnen het Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid het bewonersinitiatief voldoet aan de criteria en derhalve de subsidie eenmalig wordt verstrekt. Samenvattend bestaat het project uit uitbreiding van de moestuin en meer bewoners met een bestaansminimum en vluchtelingen te laten bijdragen aan de sociale cohesie in Oude Pekela. Wel wil men graag op de hoogte gehouden worden van de voortgang. Middels een enquêteformulier welke de SsvOP ter zijner tijd ontvangt zal er een evaluatie plaatsvinden of de subsidie daadwerkelijk besteed is aan de uitvoering van uitbreiding moestuin ‘De vergeten hoek’.

De nieuwe uitbreiding is intussen volledig omgespit en beide voorzitters te weten: Michael Fendker (moestuin) en Theo van Poppel (SsvOP) laten weten door het dolle heen te zijn en het geweldig te vinden dat ze nu helemaal los kunnen gaan.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal