Direct naar de inhoud.

Wijkraad Sorghvliet neemt exploitatie JB-centrum over

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Op het moment dat de sluiting van wijkcentrum Dukdalf bekend werd, is er door de gemeente Veendam in de wijk Sorghvliet gezocht naar een alternatief voor de wijkactiviteiten die plaatsvonden in de Dukdalf.

Een aantal (leegstaande) panden, waaronder de voormalige supermarkt aan de Kleine Vaartlaan en een voormalig schoolgebouw aan de Straat Soenda in de wijk Sorghvliet, bleken teveel achterstallig onderhoud te hebben. Er is vervolgens gekeken naar oplossingen buiten de wijk Sorghvliet.

Het Jakob Bruggemacentrum aan de Jakob Bruggemalaan in Veendam kwam toen in beeld. Het gebouw ziet er goed uit en is goed onderhouden en met enkele kleine aanpassingen geschikt als tijdelijke huisvesting. Hierna ging men op zoek naar een (maatschappelijke) partij die de exploitatie op zou willen pakken. Na diverse gesprekken heeft Stichting Centrale Wijkraad Sorghvliet aangegeven dat ze de uitdaging wel aan wil gaan om de nieuwe exploitant van het centrum te worden.

Het gebouw en de stichting zijn nog niet helemaal klaar en er moet nog heel veel werk verzet worden. Een aantal biljarters, die hun sport beoefenden in de Dukdalf, is echter al vanaf 1 juli actief op de nieuwe locatie. Vanaf 1 september zullen ook diverse activiteiten van de wijkvereniging, zoals de bingo- en kaartavonden, plaats gaan vinden in het centrum. Ook kleine partijen zijn meeverhuisd.

Vrijwilligers gezocht

Voor het reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken is de stichting nog op zoek naar vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken. Heb je interesse in een afwisselende bezigheid met een informele sfeer, meld je dan aan via sorghvliet.veendam@gmail.com of bel met het telefoonnummer 06 – 455 044 94.

 

Bron: Peter Panneman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal