Direct naar de inhoud.

Vrijwilliger Johanna Raatjes neemt afscheid na 70 jaar

  • door:
  • op:

(F: P. Panneman)
VEENDAM – Het was afgelopen zaterdag een bijzondere dag voor Johanna Raatjes-van de Pol (85) uit Veendam. Te midden van een aantal vrienden, collega`s en vrijwilligers nam ze tijdens een gezellige middag bij Theehuis Romala`s Home in Kielwindeweer afscheid van het vrijwilligerswerk wat ze maar liefst 70 jaar met liefde heeft gedaan.

Op haar 13e levensjaar ging ze in Hilversum al regelmatig boodschappen halen voor haar buren. Op haar 18e kwam ze naar Veendam waar ze naast o.a. een dienstbetrekking ook in de verzorging bij Open Haven werkte en ruim 47 jaar vrijwilligerswerk deed. Zo ging Johanna elke middag de cliënten ophalen voor een kop koffie, organiseerde ze eens per 2 week een gezellige bingoavond mee en ging ze mee winkelen. Daarnaast was ze 38 jaar actief voor de aanwezige cliënten bij de kerkdiensten op de zondagmorgen en droeg ze vele jaren bij aan diverse inzamelingsacties voor het Zonnehuis. Johanna deed het met veel plezier.

In 2012 werd Johanna Raatjes Koninklijk onderscheiden voor al haar vrijwilligerswerk door burgemeester Ab Meijerman.

Als de corona maatregelen achter de rug zijn, gaat Johanna nog voor de allerlaatste keer een middag meedraaien bij `Haar` Open Haven nu Meander (locatie de Veenkade). `Het is moeilijk om ermee te stoppen,` aldus Johanna die zelf ook lichamelijke klachten heeft. `Maar ik ben ontzettend dankbaar om het te mogen doen voor de ouderen.`

(Bron: P. Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal