Direct naar de inhoud.

Aftrap jubileumjaar STAR groot succes

  • door:
  • op:

Onderhoud Rails [ Foto: André Pathuis / STAR ]
VEENDAM/STADSKANAAL – Op maandag 17 april (Tweede Paasdag) was het dan eindelijk zover: De stoomtrein van Museumspoorlijn STAR reed weer tussen Stadskanaal en Veendam. De aftrap van een jubileumjaar, want de STAR bestaat dit jaar 25 jaar.

Stoom terug op Pasen

Voor het eerst sinds jaren reed de Museumspoorlijn STAR weer eens op Tweede Paasdag. Een oude traditie werd hiermee in ere hersteld. De ruim 130 ton zware stoomlocomotief 52 8060 heeft de afgelopen maanden groot onderhoud gekregen evenals het spoortraject (zie foto). Dit onderhoud werd uitgevoerd door de vrijwilligers van de technische dienst van Museumspoorlijn STAR.

Jubileum 

Zet de volgende datums maar alvast in je agenda: Stukgoederenvervoer uit vroeger tijden op zondag 30 april en Stadskanaal onder stoom op zaterdag 16 en zondag 17 september. Dan is het tijd voor een echt groot jubileumfeest.  De STAR is er klaar voor en de museumspoorlijn met stations en vele halte’s in het Veenkoloniale gebied ligt er prachtig bij. Een bezoek waard. Bezoek hier de website voor de dienstregeling.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal