Direct naar de inhoud.

Volop vertier in in Oude Pekela op Koningsdag 2017

  • door:
  • op:
Foto: Herman Alink

OUDE PEKELA – Vandaag was er volop vertier in Oude Pekela in verband met Koningsdag 2017. De festiviteiten begonnen bij korfbalvereniging WSS, waar een oldtimertourrit werd gestart die 8 historische auto’s en een oude brandweerauto deed rijden door de gemeente Pekela. Enkele leden van de Zonnebloem mochten meerijden. Even later werd voor het gemeentehuis de vlag gehesen door Scouting Pekela, waarna Chr. Muziekvereniging  Excelsior o.m. het volks- en het nieuwe koningslied ten gehore brachten. Ook hielden de heer Brans, voorzitter van het Oranje Bevrijding Comité Pekela en burgemeester Kuin een korte toespraak voor de klein groep aanwezigen.

Inmiddels was de rommelmarkt bij de Kidzzclub ook al gestart, waar de kleinste kinderen zich prima vermaakten op een springkussen/glijbaan. In de middag was er op het WSS-terrein een mini coursingwedstrijd waar elke hond aan kon meedoen. Sommige honden waren compleet de weg kwijt daarentegen waren de windhonden zo scherp als een mes en vlogen achter de prooi aan. Een van de prijswinnaars was Eilko Kuilman, die met zijn leenhond “Woezel” de eerste prijs had gewonnen en dat wel even vol trots wilde laten zien.

Vanmorgen was voor de 25e keer de Toeterrit georganiseerd, bedoeld voor motoren die voor 1975 gebouwd waren. De start was in Veendam en er werd in de middag even gerust bij Siepco, waardoor de burgers van Pekela de gelegenheid kregen om meer dan 70 motors te bewonderen.

(Herman Alink) Voor meer foto’s KLIK HIER-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal