Direct naar de inhoud.

Veel belangstelling voor optredens in Semsstraatkerk (met videoreportage)

  • door:
  • op:
STADSKANAAL – “We hebben absoluut niet te klagen over aanbiedingen van optredens hier. Ze komen van heinde en verre om te vragen of men hier een optreden mag geven.” Dat zegt voorzitter Jan Nijwening als hij de balans opmaakt van het eerste jaar Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk. “Dat heeft te maken met een stukje publiciteit, maar ook met de prachtige akoestiek die deze kerk heef. En natuurlijk de kleinschaligheid!”

 

30 april van vorig jaar werd de Semsstraatkerk in Stadskanaal heropend. Vanaf die dag gaat de kerk als Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk door het leven. Naast wekelijkse kerkdiensten wordt de kerk nu ook gebruikt als cultureel centrum. Zo kan men er terecht voor tentoonstellingen, cursussen, concerten en dans- en theatervoorstellingen, maar ook worden er nog steeds begrafenissen  gehouden.

 

Het grootste succes noemt Nijwening de inzet van de vrijwilligers. “Hij is dan ook erg trots op die vrijwilligers: “Mensen die belangeloos elke dag maar weer een jaar lang hun werkzaamheden hebben verricht. Dat ze allemaal hier toch van negen tot vier uur weer naar toekwamen. Geweldig toch! Met elkaar hebben we dit hier tot stand weten te brengen!”
Boelo Lutgert sprak onlangs met voorzitter Jan Nijwening en maakte de volgende videoreportage.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal