Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Slim Cessna’s Auto Club komt VanSlag op stelten zetten

BORGER – Slim Cessna’s Auto Club komt woensdag 24 mei VanSlag op stelten zetten. Het wordt misschien wel het meest enerverende ROTR concert over 2017. Brandende ruïnes en gebroken glas, Slim Cessna’s Auto Club lijkt wel een wilde folkband te paard. Maar niets is minder waar. Deze band heeft in alle gekte alles onder controle met een uitstekende instrumentatie, sublieme samenzang en een geweldige show.

Slim Cessna’s Auto Club komt uit Denver, Colorado, uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten, iets boven Nieuw Mexico. Waar het leven net wat sneller gaat, de temperatuur wat hoger oploopt en de emoties gelijke tred houden. Al sinds 1992 draait de band mee en overal mogen ze uitverkochte zalen verwachten voor hun energieke shows. Was het oorspronkelijk ‘cowpunk’ wat Slim Cessna en zijn trawanten maakten, tegenwoordig heet dat eufemistisch ‘gothic country’.

De vijf mannen en één vrouw spelen zich het zweet voor ogen met hun apocalyptisch aandoende countrypunk, doorregen met allerlei quasi-religieuze referenties. Maar er zit ook americana, blues, soul, punk en gospel in hun spel, dat op een Pogues-achtige wijze bijna altijd opgewekt en vrolijk klinkt. Onder alle gekte die de leden maken zit een prima band die live erg goed klinkt met goede muziek en het nodige absurdisme.

De dubbele spil in het illustere gezelschap wordt gevormd door de graatmagere zangers Slim Cessna en Jay Munly. De twee vullen elkaar aan en jutten elkaar op, terwijl ze ondertussen de meest vreemde liedjes staan te zingen. Het gezelschap dat een verpletterende live reputatie bezit moet liefhebbers van Elliott Brood, The Handsome Family, Reverend Horton Heat, O’Death, Legendary Shack Shakers en The Gun Club en 16 Horsepower zeker aanspreken.

De bandbezetting is: Slim Cessna zang, Jay Munly zang, gitaar en banjo, Rebecca Vera pedal steel en piano, Eric Heming gitaar en banjo, Ian O’Dougherty bas en Andrew Warner drums.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.