Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knallende beats en duizenden bezoekers Secret Forest Festival

Secret Forest Festival 2017 (F: RTV1)

STADSKANAAL – Afgelopen zaterdagmiddag en avond konden duizenden muziek liefhebbers hun hart ophalen tussen de bomen van ‘Het Pagedal’ in Stadskanaal, waar bezoekers mee genomen werden naar een wereld vol mysterieuze area’s en magische belevenissen. Via kleine bospaadjes kwam je uit bij vijf podia met diverse muziekstijlen. House, Hardstyle, Techno, Urban en feest alle stijlen waren goed vertegenwoordigd.

Volle bak

Al vroeg in de middag kwamen de éérste bezoekers in lange rijen naar het goed georganiseerde festival. Rond 18.00 uur stroomde het festival terrein helemaal vol. Er was door de organisatie aan alles gedacht waarbij veiligheid bovenaan het lijstje stond. Chapeau voor Jeroen van Broekoven die hiermee het 3e festival in vervulling zag gaan. Naast top-artiesten zoals Korsakoff, Sophie Francis, Billy the Kit, DJ Jean, Kraantje Pappie, Apster waren er ook lokale helden zoals Erik Sherman te bewonderen. En natuurlijk niet vergeten de Esperando’s die met hun opzwepende feestmuziek het publiek compleet uit hun dak lieten gaan bij het Blender podium. Proost jongens..

RTV

Streekomroep RTV1 was er ‘live’ bij met een speciale radio uitzending vanuit het crew onderkomen. Ook hebben we videobeelden gemaakt en met enthousiaste festivalbezoekers gesproken. De reportage kun je aankomende week bekijken op ons televisiekanaal bij Ziggo kanaal 41 (Zuid en oost Groningen), SKV kanaal 25 (Veendam en omgeving) en KPN Kanaal 1458(Zuid Groningen en Veendam).

Bert Jan en Julianne Bruining

Tijdelijk radiohoekje RTV1 bij SFF 2017

Presentatie: Arnold, Renee en Julianne

Rene de Jonge en Sophie Francis

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

6 Reacties op “Knallende beats en duizenden bezoekers Secret Forest Festival

 1. Secret Forest….een bak herrie van 2 uur ’s middags tot 0.30 uur ’s nachts. In een bos waarin vogels leven die jongen hebben of nog op eieren broeden. Soorten als ijsvogels, vinken, merels, spechten, uilen, buizerds, reigers, roodborstjes, nachtegalen, koolmezen, pimpelmezen en meer….lees wat de gevolgen zijn van kortdurend hevig lawaai…waarom staat de gemeente Stadskanaal zoiets toe in een bos waar vogels broeden ? En dan heb ik het nog niet over wezels, hermelijnen, eekhoorns, konijnen, reeën en andere wildsoorten. Allemaal in de stress en waarschijnlijk voor een lange tijd verjaagd uit het Pagebos….dit kleine bos heeft een paar jaar nodig om te herstellen van deze belachelijke beslissing van de gemeente Stadskanaal ! Terwijl er een festivalterrein speciaal voor dit soort evenementen is. Schandalig ! Echt Schandalig !

  “WAT DOET LAWAAI MET VOGELS ?
  Kortdurende heftige en langdurende gematigde lawaaiomstandig-
  heden kunnen allebei nadelig zijn voor vogels, maar hebben ook ande-
  re effecten. Vooral onverwachte en plotselinge geluiden kunnen
  stress veroorzaken, met fysiologisch meetbare veranderingen zoals
  een verhoogde hartslag of een toename in stresshormoonniveaus
  in het bloed. Ook verstoring en verjaging zijn meer waarschijnlijke
  gevolgen van kortdurende extreme blootstellingen. De ernst hier-
  van hangt af van het moment in het seizoen of het belang van een
  lokale voedselbron. Maskering van signalen is meer waarschijnlijk
  bij langdurig, gematigd lawaai en kan de functie van vogelgeluiden
  ondermijnen bij het verdedigen van een territorium, het aantrek-
  ken van vrouwtjes, of het waarschuwen voor gevaar.
  De hierboven genoemde gevolgen van lawaai betreffen vaak on-
  middellijke effecten en het is meestal onduidelijk of en hoe ze
  doorwerken op de middellange en lange termijn. Verjaging heeft
  bijvoorbeeld onmiddelijke gevolgen voor de lokale vogelstand, maar
  de consequenties voor de vogel zelf hangen af van de kwaliteitsver-
  schillen tussen het nieuwe en oude gebied, het verhoogde predatie-
  risico en het verlies aan tijd en energie als gevolg van het verplaat-
  sen tussen de gebieden. Het vinden van een tweede territorium is
  echter vaak heel lastig en er zijn soms maar één of twee seizoenen
  in een vogelleven met een kans op reproduceren. Ook is het zo dat
  als het aantal zingende vogels voor en na een cross-evenement ge-
  lijk is, er toch verstoring kan zijn opgetreden bij het aantrekken van
  vrouwtjes of het bereiken van een succesvol broedresultaat.” Nogmaals: schandalig ! Dit festival had goed bij het lawaaisportcentrum opgebouwd kunnen worden.

 2. Bert Ligteneigen

  1 dag in het jaar en Stadskanaal wordt op de kaart gezet qua festivals, helemaal top, en geloof me, ook daar liepen natuurliefhebbers en dierenvrienden rond. ben zelf heen geweest en t was zeer goed georganiseerd, rekening gehouden met de natuur, alles goed afgezet, zodat er geen vernieling plaats konden vinden aan de natuur.

  vanmorgen het bos in geweest en wat hoorde ik, geen muziek, maar de geluiden van de natuur, de vogeltjes zongen weer mooi hun lied, niks aan de hand ,maar meningen zijn er nu eenmaal, ik zeg Jeroen, als het mogelijk is, ga zo door. 1 dag in het jaar!!!!

 3. Beste Otto, ik denk dat de natuur in praktjk niet zo snel van slag zal zijn. Vergelijk het maar met oud en nieuw. Van bepaalde door u aangehaalde diersoorten vraag ik mij ook af of die wel in het Pagesbos broeden. Ik denk dat de organisatie en bezoekers op hele respectvolle wijze met het bos zijn omgegaan.

  Wellicht is het ook wel een mooie plek voor de kunsthal van OostGroningen. (Dan meer richting het sparrebos deel.)

 4. Helemaal met Otto eens, wat een tering herrie,en dat midden in het broedseizoen van vele vogel soorten, en dat voor het geldelijk gewin van Jeroen van Broekhoven bah!

 5. Wat een gezeur om die vogels die blijven heus niet weg. Laat ieder in hun waarde dier als mens en als jullie er last van hebben konden jullie protest aantekenen bij de voorlichting.
  Dit is een ideaal uitkomst het houd de jeugd van se straat. Word toch eens wakker.
  Maar 50+ hebben wel vaker wat te zeuren.
  Volgend jaar staat het er gewoon weer…. basta punt uit accepteer het gewoon. Het zet stadskanaal weer een beetje op de kaart. Jullie maken er alleen maar een zwart gat van. Stadskanaal is niks meer als in se jaren 90

 6. 4 Dagen later…. Heb niks tegen een feestje in het bos maar dan wel buiten het broedseizoen! En ook na het feestje alle troep opruimen graag! Dus ook het confetti het plastic afzetlint en de kabelbinders! Kom net uit het bos en de boel omploegen is niet hetzelfde als opruimen.. Wat mij betreft was dit het laatste jaar!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.