Direct naar de inhoud.

Oppositie Stadskanaal in de bres voor openluchtbaden

  • door:
  • op:
NK Bommetje zwembad Noord (F: RTV1/BJB)

STADSKANAAL – (update) – De oppositiepartijen SP, D66, VVD en Fractie Mellies willen dat de openluchtbaden in de gemeente Stadskanaal permanent open blijven. Dat schrijft RTV Noord op haar website. De toekomst van de openluchtbaden De Horsten in Musselkanaal, ’t Vlasmeer in Onstwedde en Bad Noord in Stadskanaal is uiterst onzeker omdat voor een aantal zwembaden de concessie met exploitant Optisport dit jaar ten einde loopt. Het college van Stadskanaal wil nu bepalen hoe en in welke vorm de baden openblijven.

Subsidie
De drie baden overwegen om met een vrijwilligersorganisatie door te draaien, maar ze zijn daarbij afhankelijk van subsidie van de gemeente. Die wil mogelijk bezuinigen op het budget voor de openluchtbaden

Oppositie
Maar de vier oppositiepartijen in Stadskanaal vinden dat de onzekerheid over de toekomst van de baden te lang heeft geduurd. Ze dienen maandagavond tijdens de raadsvergadering gezamenlijk een motie in met als doel de baden permanent open te houden. Deze motie krijgt mogelijkerwijs een meerderheid. Het CDA, de grootste coalitiepartij in Stadskanaal, overweegt de motie te steunen. Als dat gebeurt, blijven de drie buitenbaden open.

Update 23/5: De motie van de voltallige oppositie om de openluchtbaden in Stadskanaal definitief open te houden, heeft geen meerderheid gekregen. De coalitie wil de baden wel openhouden, maar wil eerst de eigen plannen van de zwembaden afwachten.

(RTV Noord)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal