Direct naar de inhoud.

DVD vertoning een Ander Achterhuis

  • door:
  • op:
Expo Ander Achterhuis

STADSKANAAL – Op zondag 11 juni zijn het Streekhistorisch Centrum en de watertoren van Stadskanaal open om te bezoeken. Gedurende de maanden mei tot oktober zijn die namelijk niet elk weekend, maar naast de doordeweekse dagen alleen de eerste zondag van de maand geopend. Vanwege Pinksteren valt die eerste zondag deze maand op 11 juni. De openingstijden zijn die middag van 14.00-17.00 uur.

Wat is er te zien?

In het Streekhistorisch Centrum zijn momenteel twee tijdelijke exposities te bezichtigen. In het bijgebouw Huisje van Manning is de tentoonstelling ‘Een Ander Achterhuis’ te zien. De expositie vertelt het verhaal van de familie Drenth die in hun boerderijtje aan de Kromme Wijk 16 onderduikers hielp de oorlog door te komen. Speciaal op deze middag wordt ook de DVD-registratie van de musical over deze gebeurtenissen vertoond. De film start om 14.30 uur.

In het hoofdgebouw Huize ter Marse is er naast de vaste presentatie over de geschiedenis van de Kanaalstreek een thema tentoonstelling uit de eigen collectie speelgoed van het SHC. Poppen, beren, serviesjes, spelletjes, leesboekjes en allerlei babyaccessoires uit grootmoeders tijd geven een nostalgisch beeld van vroeger.

Watertoren

Ook de watertoren is deze middag te beklimmen. Vanaf  het dak van de watertoren is er te genieten van een overweldigend uitzicht over de Kanaalstreek. Het kanaal reikt er tot aan de horizon, de Juffertoren van Onstwedde en de windmolens van Duitsland zijn goed te onderscheiden. En met een beetje geluk is zelfs de stad Groningen zichtbaar.

De overige eerste zondagen van de maand vallen dit jaar op 2 juli, 6 augustus en 2 september. Adres: Ceresstraat 1 en 2 Stadskanaal. Voor inlichtingen en groepsbezoek: 0599-612649

(Ingezonden persbericht met foto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-