Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Judokampioenen Silvan en Kylian Bulthuis gehuldigd

Foto: Herman Alink RTV1

PEKELA – Op vrijdagmiddag 7 juli huldigden burgemeester Jaap Kuin en wethouder Jaap van Mannekes op de burgemeesterskamer de broers Bulthuis. Silvan werd in maart 2017 in Tilburg judokampioen van Nederland in de leeftijdsklasse tot 15 jaar en Kylian in april 2017 in Leek in de klasse tot 18 jaar.

De burgemeester schetste hen als ware ambassadeurs voor de gemeente Pekela. Hij noemde sportief, lef en doorzettingsvermogen. De wethouder sprak van grote prestaties die beide broers al een aantal jaren achtereen in het judo leveren. 2 bijzondere talenten waar de verwachtingen hoog gespannen zijn voor wat betreft hun verdere toekomst in de judosport. Ook is hij onder de indruk hoe beiden naast van hun schoolopleiding al hun trainingen afwerken. “Ze tonen hun grote inzet voor de judosport en de wil daarin iets te bereiken”.

Beide broers kregen naast de huldiging van de wethouder een enveloppe met inhoud. Een mooie bos bloemen kreeg de moeder,  want zonder ondersteuning van ouders en grootouders gaat het sporten op topniveau niet.

Meer foto’s: Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.