Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Pekela controleert naleving drank- en horecawet

Foto: Pixabay

GEMEENTE PEKELA – De gemeente Pekela is gestart met controles op de naleving van de Drank- en horecawet. Voor de gemeente zijn toezichthouders werkzaam die de controles uitvoeren. Handhavers bezoeken para commerciële instellingen, horecabedrijven en supermarkten. Er worden twee type controles gedaan, namelijk een vergunning controle en een leeftijdsgrenzen controle. Dit gebeurt ook tijdens evenementen.

Leeftijdsgrenzen controle
De Drank- en Horecawet verplicht ondernemers om bij twijfel over de leeftijd te vragen naar een identiteitsbewijs van de persoon die alcoholhoudende drank bestelt of koopt. Er wordt onderzoek gedaan naar de naleving van deze verplichte leeftijdsvaststelling. Dit gebeurt onaangekondigd.

Vergunning controle
De Drank- en Horecawet stelt een aantal verplichtingen waaraan ondernemers moeten voldoen. In de komende periode wordt dit gecontroleerd. Ondernemers zijn verplicht om aan deze controles mee te werken. Hierover hebben de ondernemers een brief ontvangen.

Drank- en Horecawet
Op 1 januari 2013 is de nieuwe Drank- en Horecawet in werking getreden. Vanaf dat moment is de burgemeester verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Drank- en Horecawet.
Het is verboden alcoholische dranken te verkopen, zonder dat aan de wettelijke eisen is voldaan. Wanneer de Drank- en Horecawet niet wordt nageleefd, kan de burgemeester de vergunning intrekken of een boete opleggen.

Burgemeester Jaap Kuin: “Het toezicht op de naleving van de Drank- en Horecawet is voor mij een belangrijk speerpunt. Als voorzitter van de werkgroep NIX 18 onderken ik de risico’s van alcoholgebruik. Daarom vind ik het belangrijk dat horeca in de gemeente Pekela voldoet aan de gestelde eisen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.