Direct naar de inhoud.

Manegevereniging NIOP uit Pekela viert 70-jarig jubileum

 • door:
 • op:
De activiteitencommissie van Manegevereniging NIOP Pekela vergaderde dinsdagavond 16 augustus om de laatste punten te bespreken voor het hoogtepunt van het jubileumjaar 2017. (F:Wilma Swarts RTV1)

NIEUWE PEKELA – Het jaar 2017 staat voor Manevereniging NIOP in het teken van het 70-jarig jubileum. Het jubileumjaar is gestart met het Heeresveld Concours op 9 en 11  juni in het Burgemeester Boekhovenpark in Nieuwe Pekela. Voor de jeugdleden was er op 1 juli een feest in Drouwenerzand. Zondag 3 september aanstaande is er een open dag. Deze begint om 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar op de manege.

De activiteitencommissie (zie bijgaande foto) vergaderde dinsdagavond 16 augustus om de laatste punten te bespreken voor het hoogtepunt van het jubileumjaar 2017. Een gevarieerd programma met een demonstratie van een hoefsmid, Western en Trail riding, Spring en Dressuur-clinic, Kür op muziek, demonstraties 4 of 6 tal, ponykeuring en gratis ponyrijden. Ook is er een modeshow te zien van Animo Ruitersport met medewerking van NIOP-leden.

Zie hieronder het complete programma van de Open Dag NIOP, 3 september:

 • 10.00u Trial demonstratie (soort Western Riding) door Deborah Wittermans
  11.00u Modeshow door Animo Ruitersport, met leden NIOP
  11.45u Demonstratie 4 tal rijden , door het Gronings Reserve Kampioens 4 tal paarden van NIOP
  12.00u gratis pony rijden
  12.00u Demonstratie hoefsmeden door Otto Bakker en R. Klok
  13.00u Pony keuring, met in de jury oa Burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela
  14.00u Dressuur demonstratie door dressuur instructrice Corrie Rave, met leden NIOP
  14.30u Demonstratie Kür op Muziek door internationaal componiste (en lid van NIOP) Jaqueline Vriese, met o.a. pony talent en kaderlid Marten Luiten.
  15.15u Demonstratie parcours bouwen door parcoursbouwer Erik van de Wijngaarden en aansluitend demonstratie springen door springinstructeur Ronnie Dalenoord
  16.00u Demonstratie Horseball Team
  Met natuurlijk in de manege een hapje en een drankje en informatie over de manege en Landelijke Rijvereniging en Ponyclub NIOP.

Locatie: Manege NIOP, J. de Weerdstraat G12
9663 SN Nieuwe Pekela
Tijd:10.00u-17.00u
Infomatie: Roelke Nienhuis, 06-23035850

De activiteitencommissie organiseert de extra activiteiten in het jubileumjaar natuurlijk niet alleen. Vele vrijwilligers steken (zoals altijd) de handen stevig uit de mouwen. Voor hun is er dan ook op 16 september een feestavond in de ‘Stainkroeg’ Ommelanderwijk.

Voor meer informatie over Manegevereniging NIOP zie hun website: KLIK HIER-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal