Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Schaken in een rijdende stoomtrein

VEENDAM – Op woensdag 30 augustus kan het weer: Schaken in een rijdende stoomtrein van de S.T.A.R. Onder de titel ‘Denken onder Stoom’ is dit toernooi één van de zeven ‘Goud Leven’ toernooien, schaaktoernooien voor senioren. Vier ronden worden gespeeld op de rails tussen Stadskanaal en Veendam. Bij de vijfde, tevens laatste ronde zullen de stukken niet meer dansen op de wiegende en bonkende gang van de rijtuigen. Want die wordt gehouden in een rustiger ambiance: het museum van de Museumspoorlijn S.T.A.R.

10e keer

Er wordt gespeeld in één rijtuig, waardoor het aantal deelnemers moet worden beperkt tot 28. ‘Denken onder stoom’ wordt voor de 10e keer georganiseerd, waarvan nu voor de 5e keer als onderdeel van de ‘Goud Leven’ cyclus. Het toernooi vindt plaats op de laatste rijdag van het zomerseizoen. De S.T.A.R rijdt de standaard (groene) dienstregeling met vertrek van de eerste trein uit Stadskanaal om 10.45 uur. Het toernooi vangt aan om 10.30 uur in de dan nog stilstaande trein. Passagiers kunnen tijdens de wedstrijden een kijkje nemen in het voor het toernooi gereserveerde rijtuig en ook de slotronde in het museum is voor het publiek toegankelijk.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich melden per e-mail bij de organisator Theo Mooijman, thcm@kabel.netvisit.nl onder opgave van leeftijd en speelsterkte. Bellen mag ook: naar nummer 0598 622536 (graag overdag).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Schaken in een rijdende stoomtrein

  1. Met genoegen denk ik terug aan schaken onder stoom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.