Direct naar de inhoud.

1000ste uitzending van het programma 50+

  • door:
  • op:
Theo Mooijman gefotografeerd tijdens de opname van ‘Beatles forever’

RTV1 – Op woensdag 4 oktober om 22.00 uur zendt RTV1 aflevering 1000 uit van het muziekprogramma 50+. In deze uitzending gaat samensteller/presentator Theo Mooijman samen met zijn co-presentator Obbe van der Wal terug naar de jaren vijftig. Het zijn de jaren van Elvis Presley, Fats Domino, Johnnie Ray, Paul Anka, Pat Boone, Little Richard, Louis Armstrong en the Platters. Hun hits maakten een onuitwisbare indruk op de jonge Theo en dat is eigenlijk nooit meer overgegaan. En dat gold niet alleen voor hem. Het grote aantal succesvolle Elvis-tribute zangers, maar ook de jaarlijks goed bezochte tournees van Erik Jan Overbeek met Fats Domino repertoire getuigen daar nog steeds van.

De start

Het begon in 2002, toen Theo als raadslid in contact kwam met Radio Parkstad. Hij vroeg of er ruimte was voor een muziekprogramma met de focus op de jaren vijftig en zestig. En die ruimte ~en de belangstelling was er! In september 2002 werd begonnen met Annette Staal, in die tijd programmaleider, als mede-presentator. Wat later nam Bijka Scholtens haar plaats over. Als vrij snel had Theo in de gaten dat het praktisch was als hij de afleveringen thematisch ging opzetten: zodra een thema gekozen is, ontstaat het programma min of meer van zelf. Toen eind 2003 Theo zijn idee voor een ‘Beatlesweek’ in Veendam geaccepteerd kreeg door de leiding van het Cultuurcentrum van Beresteijn, kwam er een tak bij aan de 50+ stam zoals Theo dat pleegt te noemen. Dat werd het maandelijkse programma ‘Beatles for ever’ dat geheel overeenkomstig de naam van het programma nog steeds loopt. De eerste 60 afleveringen werden gepresenteerd met Marianne Ootjers; daarna nam Obbe van der Wal het stokje over. Geleidelijk aan werd het aantal ’takken’ aan de 50+ stam steeds groter. In totaal zijn het er nu 25.

15 jaar 

In de 15 jaar dat het programma bestaat hebben zeker dertig verschillende technici de uitzendingen verzorgd. Het aantal mede-presentatoren ligt beduidend lager. Naast de vier reeds genoemden (waarvan alleen Obbe nog actief is voor de omroep) zijn dat Theo’s echtgenote Valerie, Miriam Nooi-Ootjers en Aron Borgh.In de huidige maand-programmering van RTV1 presenteert Theo acht verschillende 50+ programma’s in een vast patroon: the Bewitching Dame Shirley (Bassey), Buddy (Holly) & the Hollies, Travelling around the world, Beatles forever, Top albums, a Date with Elvis en een driemaandelijkse 2-uurs special. Eén ‘slot’ (op de vierde woensdag van de maand) gebruikt Theo om wisselend de andere ’takken van de stam’ te laten horen.

In het programma ‘de Veenkoloniën..ietsje ouder’ op woensdag 4 oktober (start: 19.00 uur wordt Theo een uur lang geïnterviewd over dit prachtige jubileum door Herman Alink en Wilma Swarts met tussendoor echte 50+ muziek.

Foto: Jubilaris Theo Mooijman gefotografeerd tijdens de opname van ‘Beatles forever’ in september 2017.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal