Direct naar de inhoud.

Weekend met prachtig nazomerweer

  • door:
  • op:
Mooi najaarsweer in de Veenkoloniƫn (F: B.J. Brinkman/RTV1)

WEERONLINE – Er staat ons een fraai nazomerweekend te wachten met veel zonneschijn en temperaturen die oplopen naar 18-22 graden. Of het zachte en vrij zonnige najaarsweer na het weekend lang aanhoudt is nog onzeker. De kans op neerslag blijft de eerste dagen van volgende week in ieder geval beperkt.

Overzicht

  • Woensdag ligt ons land onder invloed van depressies op de oceaan. Dit betekent dat geregeld wolkenvelden overtrekken en er van tijd tot tijd wat regen of een bui valt. Donderdag wordt een overgangsdag met in de ochtend eerst nog enkele buien.
  • Vrijdag blijft het op de meeste plaatsen droog met stapelwolken en tussendoor ook wat zonneschijn. Het wordt dan 16 graden in het noorden tot 18 in het zuiden.
  • Zaterdag voert een matige, op de Wadden vrij krachtige, zuiden- tot zuidwestenwind zachte lucht aan. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in de kustgebieden en naar 19 in het binnenland. Noord-Brabant en Limburg kunnen zich opmaken voor een warme dag met maxima van 20-21 graden.
  • Zondag begint de dag regionaal mistig. Er steekt een stevige zuiden- tot zuidwestenwind op, waardoor de mist snel verdwijnt. De rest van de dag schijnt de zon waarschijnlijk uitbundig. In een groot deel van het land wordt het een warme dag met maxima van 20 graden of meer. De hoogste temperaturen zijn voor het zuidoosten van het land met daar maxima van 22 graden.

Onzeker

Na het weekend wordt de temperatuurverwachting onzeker. Er zijn weermodellen die de temperatuur maandag in het zuidoosten verder laten oplopen naar een zomerse 25 graden, maar er zijn ook berekeningen die met een beduidend lagere temperatuur op de proppen komen.

[Weeronline]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal