Direct naar de inhoud.

Opening Local Placebook Office Oude Pekela

 • door:
 • op:
Archief foto: Herman Alink RTV1

OUDE PEKELA – myPlacebook is een start-up die met een sociaal-maatschappelijke werkwijze geografische data aan verhalen uit de regio verbindt. Waar kan dit beter dan bij het kanalenstelsel in de Veenkoloniën wat met ruim 7000 kilometer aan kanalen ooit het grootste ter wereld was.

Voor ons zijn niet alleen de kanalen bijzonder, wij dragen ook de regio een warm hart toe. We willen meer dan ons bezig houden met de nieuwste technologieën; we willen iets doen in, met en voor de regio. We willen een bijdrage leveren aan het versterken van de regio op diverse terreinen en inspelen op maatschappelijke kwesties, bijdragen aan oplossingen daarvoor en contribueren aan toekomstig beleid. Dit doen we, samen met voormalig werkzoekenden, vanuit het Local Placebook Office (LPO) in Oude Pekela. Hier wordt gewerkt aan nieuwe (digitale) verdienmodellen voor het unieke kanalenstelsel van de Veenkoloniën.

Tijdens deze opening wordt er naast myPlacebook ook aandacht geschonken aan andere regionale ontwikkelingen die nauw verwant zijn met myPlacebook. Zo vertelt Hans Bergsma (directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier) over het opzetten van Gebiedscoöperaties in Zuid- en Oost-Groningen. Het middelpunt van een Gebiedscoöperatie is een Innovatiewerkplaats (IWP), waar vragen uit de regio gekoppeld worden aan studenten. Annet Muller (Innovatiewerkplaats Helpman – De Wijert) vertelt hier alles over. Aansluitend vindt een borrel plaats waar een toost uitgebracht kan worden op de opening van het Local Placebook Office en de overige mooie initiatieven in de regio.

Inloop vanaf 17:00
Start: 17:30

 • Programma:
  Opening:
  * Wat is myPlacebook, een LPO, en toekomstplannen? (Lodewijck Foorthuis en Maarten Groeneveld)
  * Het groter geheel:
  over Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen (Hans Bergsma en Jakob Zwinderman)
  * IWP Pekela/Veendam: wat is een IWP en hoe werkt het? (Annet Muller en Tim Potse)
  * B&W Pekela over belang initiatief
  * Borrel (18:15 – 19:00) verzorgd door Synergon en Stichting Bedrijvigheid Pekela
  * Dansje (buiten) verzorgd door sportfabriek Britannia bij begin borrel

Adres: Raadhuislaan 1, 9665 JD, Oude Pekela

De begeleiding is in handen van Manon Dijkstra, ambassadrice van ‘Pekela is een prima plek voor innovatie’. De aanwezige kunstwerken zijn gemaakt door Theo Zwinderman.

Bent u ook zo nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen? Kom dan zeker langs op vrijdag 13 oktober.
U bent van harte welkom!-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal