Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leif de Leeuw Band in VanSlag

F: Johan Sonneveld

BORGER – De Leif de Leeuw Band was vorige week te gast in De Wereld Draait Door. De band speelde daar een van de nummers van het nieuwe album Until Better Times. De band noemt het zelf de nieuwe ‘retroplaat’. De Leif de Leeuw band (niet te verwarren met de Groninger muzikant Lou Leeuw), treedt op vrijdag 3 november op in cultuurpodium VanSlag in Borger.

Met de nieuwe plaat ‘Until Better Times’ laat de Leif de Leeuw Band een nieuw fris geluid horen met vertrouwde invloeden uit de seventies. Na het succes in 2016 van het eerste album ‘Leelah’ heeft de band een waardige opvolger kunnen maken. De band ging in juli twee weken de studio in met producer Jasper Ras. Met een elftal nieuwe songs heeft de band een ‘nieuwe’ retro sound weten te vangen in de Wedgeview Studio’s op het platteland. De sound zit ergens in tussen de Allman Brothers Band, Led Zeppelin en Blackberry Smoke. Denk aan opzwepende percussie, dikke twin-leads, swingende blues met moddervette riffs overgoten met een seventiessausje.

De Leif de Leeuw Band won in 2014 de Dutch Blues Challenge en werd het jaar daarop bekroond met de titel ‘best band 2015’ tijdens de European Blues Awards. Gitarist Leif de Leeuw werd in 2016 verkozen door De Gitarist als beste bluesrockgitarist van de Benelux. Gitarist-vocalist Britt Jansen won in 2013 de prestigieuze Jacques de Leeuwprijs. Het afgelopen jaar toerde de Leif de Leeuw Band door onder andere Amerika, Duitsland en Zwitserland en speelde op festivals als Rockwell Open Air in Duitsland, Ribs ’n Blues, Haarlem Jazz en Culemborg Blues.

Het optreden in VanSlag is op vrijdag 3 november, aanvang 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.