Direct naar de inhoud.

Heel Sorghvliet Kookt verbindt jong en oud

  • door:
  • op:
Foto/tekst: Peter Panneman

VEENDAM – Zorggroep Meander is gestart met een project genaamd ‘Heel Sorghvliet Kookt’. Hierin gaan ouderen en jongeren uit Veendam op regelmatige basis samen koken. Dinsdagmiddag was de eerste maaltijdkring van Heel Sorghvliet Kookt in woonservicecentrum de Breehorn in Veendam.

De officiële opening werd gedaan door projectbegeleidster Gepke Scheringa, waarna men aan de slag ging in de keuken om een stamppot boerenkool en zuurkool met speklap en rookworst te bereiden.

Elke maand zal er een maaltijdkring worden gehouden, waarvoor ouderen zich kunnen aanmelden. Iedere maand schuift een aantal jongeren van scholengemeenschap de Winkler Prins aan bij de maaltijd. Er wordt gekookt onder professionele leiding van een kok en een diëtiste. Zorggroep Meander doet dit project in nauwe samenwerking met welzijnsorganisatie Compaen en scholengemeenschap Winkler Prins.

Betrokkenheid bij de wijk vindt Zorggroep Meander erg belangrijk. Voor dit project willen ze bewoners rond de Breehorn benaderen en de onderlinge verbinding in de wijk versterken. Zorggroep Meander hoopt hiermee eenzame ouderen te kunnen ondersteunen om hun sociale netwerk te versterken, waardoor ze op termijn minder zorg nodig hebben. Begin 2018 start Compaen met een tweede maaltijdkring en in het voorjaar start nog een derde maaltijdkring in woonzorgcentrum Veenkade.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal