Direct naar de inhoud.

Veendammers met overgewicht kunnen aan de slag met leefstijlcoach

  • door:
  • op:
foto: Freepik

VEENDAM – Veendammers met overgewicht kunnen meedoen aan een nieuw programma voor een gezondere leefstijl. Hierin gaan deelnemers met een leefstijlcoach aan de slag.

De Gecombineerde Leefstijl interventie (GLI) krijgen de deelnemers twee jaar lang intensieve begeleiding op het gebied van gezonder leven en meer bewegen.

Gezonder leven

Overgewicht en obesitas zijn na roken de belangrijkste oorzaak van ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten in Nederland. Bijna de helft van de Nederlanders van 20 jaar en ouder is te zwaar. Het GLI-programma wil inwoners met overgewicht helpen om gezonder te leven en meer te bewegen.

Meedoen

Inwoners van Veendam die kampen met overgewicht kunnen via de huisarts of een medisch specialist doorverwezen worden naar een leefstijlcoach in Veendam om mee te doen aan het GLI programma. Het GLI-programma duurt twee jaar en is onder begeleiding van een leefstijlcoach, (en afhankelijk van het programma) een fysiotherapeut en diëtist.

Volgens wethouder Ans Grimbergen wil iedereen zich gezond voelen, maar is dat in je eentje niet altijd even makkelijk: ‘Het programma biedt inwoners de kans om onder goede begeleiding van een leefstijlcoach aan de slag te gaan. In dit GLI-programma gaat het om een combinatie van gezond eten, bewegen en er met elkaar over praten. Samen is het vaak makkelijker dan alleen.’

Volhouden

De focus van het GLI-programma ligt onder andere op bewustwording van de nieuwe leefstijl, zodat mensen het ook op lange termijn zelf vol kunnen houden. Hierbij werken de gemeente Veendam en Menzis samen met Compaen en de leefstijlcoaches van Fysio Topzorg, Isabelle Blaes en Fysiotherapie Torenstraat.

Menzis laat weten meer aandacht te willen geven aan een gezonde leefstijl. Om niet achteraf problemen op te lossen, maar juist door die gezonde leefstijl klachten en ziekte te voorkomen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal