Direct naar de inhoud.

18 november Blues In Pekel met The Sidekicks

  • door:
  • op:
Op zaterdagavond 18 november aanstaande in dorpshuis De Riggel Boven Pekela, zullen The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ presenteren tijdens de tweede editie van de Stichting ‘Blues in Pekel’.

BOVEN PEKELA/NIEUWE PEKELA – Op zaterdagavond 18 november aanstaande in dorpshuis De Riggel Boven Pekela, zullen The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ presenteren tijdens de tweede editie van de Stichting ‘Blues in Pekel’. Deze cd is de opvolger van het in 2012 uitgebrachte album Blues And More Than Blues dat lovend werd ontvangen door critici.

Het album haalde de Dutch CD Top 100. De band maakte daarna zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als onder andere 3FM en speelde op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en haalde daarmee NOS Nieuwsuur. Happy Song stond een paar weken op de eerste plaats van de hitparade van RTV Noord.

De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album is genaamd ‘Texas of the North’ . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd. De band typeert de eigen muziek als “Sidekicksound’, een mix van stijlen als blues, rock, jazz, pop en swing.

Opmerkelijk is dat de realisatie van de cd mogelijk is gemaakt door crowdfunding. Die actie moest door de band worden opgezet nadat de bandapparatuur gestolen was en de gereserveerde gelden voor het cd project in vervangende apparatuur gestoken moest worden om toegezegde optredens na te kunnen komen.
Een maand geleden bracht de band al een nummer van het nieuwe album als single uit: Not an angel. Onderaan dit artikel kunt het nummer alvast beluisteren.

De Stichting Blues in Pekel is in 2016 opgericht met medewerking van de Gemeente Pekela in navolging van de reeds bestaande organisatie Blues in Pekel. De nog jonge Stichting die inmiddels flink aan de weg timmert, heeft als doelstelling binnen- en buitenevenementen te organiseren in de 3 kernen van de gemeente Pekela. Het motto van het Team is dan ook, Nothing But The Blues. Voor meer informatie, neem een kijkje op de website: www.bluesinpekel.nl, alsmede Facebook en Twitter.

Wanneer: Zaterdag 18 november
Waar:       Dorpshuis De Riggel Noordercolonie 13, 9663 TT Nieuwe Pekela
Aanvang: 21.00 uur.
Entree:    10,- euro p.p. incl. 1 gratis consumptie.

 

https://youtu.be/2oWwwnq38Fs-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal