Direct naar de inhoud.

Wordt burgemeester Kuin ontvoerd tijdens Sinterklaas?

  • door:
  • op:
Foto van Sinterklaas is eigendom van Stichting PVAC Pekela, met speciale toestemming van Sinterklaas geplaatst.

PEKELA –  Zaterdag 18 november zal Sinterklaas de gemeente Pekela bezoeken. Hij laat  zich vergezellen door maar liefst 70 zwarte Pieten, een drumband met majorettes, een paardentram, een treintje en een aantal oldtimers. Tot plezier en vermaak van de kinderen stopt de stoet op de parkeerplaats bij supermarkt de Poisz, om vanuit daar verder te gaan richting Oude Pekela, naar het gemeentehuis en MFC De Binding. Zoals de titel van dit stuk al aangeeft zou het voor Burgemeester Jaap Kuin wel eens een spannende gebeurtenis kunnen worden, want de geruchten gaan dat er twee Pieten rondlopen met snode plannen om de burgemeester te ontvoeren.

Vanaf 13.00 uur start de Sint en zijn gevolg bij Het Tehuis aan de Ds. Sicco Tjadenstraat C40 met de tocht door de gemeente. Via de Albatrosstraat en de Kerkstraat gaat de stoet naar de parkeerplaats bij supermarkt Poeisz, alwaar de Goedheiligman rond 13:20 uur  zal arriveren. Daar zullen de kinderen worden vermaakt door onder meer Frozen IJskoningin Elsa en haar zus Anna. Ook hun vriend, Olaf de Sneeuwman, is aanwezig.

Vervolgens gaat de optocht via de A. Westersstraat, W.H. Bosgrastraat en Feiko Clockstraat naar de Raadhuislaan, om rond 15:30 uur  te arriveren bij het gemeentehuis te Oude Pekela. Burgemeester Jaap Kuin zal daar de Sint een hartelijk welkom in de gemeente heten. Nadien vertrekt de stoet richting Multifunctioneel Centrum De Binding aan de Sportlaan 4, waar om 16.15 het grote feest voor alle kinderen uit de gemeente zal plaatsvinden.

Ook de burgemeester gaat natuurlijk een kijkje nemen in De Binding.
Of dit zo’n goed idee is, dat vragen wij ons af. De geruchten gaan namelijk dat er snode plannen zijn van twee zwarte Pieten met de namen Crimi en Neel om de burgemeester van Pekela daar te ontvoeren. Een spannende dimensie dus tijdens het Sinterklaasfeest. Hoe zal het gaan en hoe zal het aflopen?

De zaal van mfc De Binding gaat om 15.30 uur open, totdat de Sint en alle Pieten arriveren zijn er twee clowns die allerlei fratsen uithalen. Kom dus lekker vroeg om alles goed te kunnen zien.

Uiteraard zorgt de organisatie ervoor dat kinderen zoveel mogelijk vooraan komen te zitten. Zo’n 25 vrijwilligers van de Ondernemersvereniging Organisatie Pekela, Stichting PVAC en Stichting Het Gulle Hart zijn hierbij betrokken. Als men zich als vrijwilliger nog wil melden kan dit via: info@stichtingpvac.nl.

Organisatie Stichting PCAV Pekela.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal