Direct naar de inhoud.

JoeTjoep – Streektaalclips op RTV1

  • door:
  • op:
JoeTjoep op Televisie Veenkolonien (RTV1)

RTV1 – Vanaf donderdag 30 november komt er een nieuw streektaal muziekprogramma voorbij op het televisiekanaal van RTV1, genaamd JoeTjoep!  Alex Bos zorgt in opdracht van de lokale omroep voor een kleine 15 minuten Gronings en Drentstalige muziek, voornamelijk clips die we nu bijna alleen maar op het internet tegenkomen. (YouTube) Vandaar de naam JoeTjoep.

Met de camera op stap

Soms gaat Alex even met de camera op stap. Naar bijvoorbeeld een optreden in de buurt.  “Er komt veel te weinig streektaal voorbij”, vertelt Alex. “Haast niet op de radiozenders en m.i. nog minder op televisie. Dat vind ik erg jammer. Er is zoveel moois waar veel mensen helemaal geen weet van hebben. Vandaar dat ik vanaf nu ook mijn “radio-hoofd” voor onze streektaal uitsteek op TV.

Kijker

De samenstelling en locatie van het programma laat Alex aan de kijker over. Tips en clips zijn van harte welkom via: alex@rtveen.nl. “Het moeten natuurlijk wel bewegende beelden zijn. Een foto met muziek eronder trap ik niet in.”, aldus Alex.

Het programma JoeTjoep komt vanaf donderdag 30 november iedere donderdagavond vanaf het blok van 19.00 uur voorbij. De blokken worden ieder uur herhaald en op vrijdag (overdag) ook nog eens in afwisseling met de TV/kabelkrant.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal