Direct naar de inhoud.

Toezeboudel stopt na 31 jaren

  • door:
  • op:
Henk en Gerard proosten op de jarenlange samenwerking

RTV1 – Na 31 jaar valt het doek. Toezeboudel, het oudste Groninger (streektaal) radioprogramma, gaat stoppen. Gerard Lunshof komt aan het woord: “In 1988 begon een fijne hobby. Er werd mij vertelt dat, wanneer je het virus van radio maken heb, je het zomaar niet kwijt zal raken. Dat is wel gebleken met de jaren 1988 tot 2019, een stuk van m’n leven. Maar nu toch maar eens besloten om de microfoon op te bergen.

Ik heb er dan ook moeite mee om te stoppen, maar het moest toch een keer gebeuren. Niet dat ik er te oud voor ben, 70 jaar, maar ik wil wat meer rust in mijn lichaam. Rond feestdagen, vakantie en ziekte ging het programma gewoon door. Ik ben het type wie A zegt moet ook B zeggen. Ook komt er voor mijn vrouw en mij een jaar aan met veranderingen. We gaan verhuizen naar een appartement, alles gelijkvloers. Daar moet ook het een en ander aan gebeuren. Elke week een programma maken is dan wel een beetje te veel van het goede.

Veel veranderingen

Er is veel veranderd in dertig jaar. Ging ik in 1988 met een grote bandrecorder op stap zo van record/play, nu kan de apparatuur voor opname in mijn broekzak. Ook heeft in deze 30 jaar het computer tijdperk zijn intrede gedaan, wat is dat geweldig werken. Een laptop is voldoende om een studio te vervangen.

Lokale omroepen

Ik wil een ieder bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat ik kon uitzenden. Als eerste bedank ik natuurlijk radio Compagnie. Deze bestaat jammer genoeg niet meer, maar daar is het allemaal begonnen. Daarna kwamen er meer omroepen bij, Haren FM, radio Menterwolde, Havenstad FM, RTVGO, RTVéén, RTV Westerkwartier en als laatste OOG radio. Ik heb met al deze mensen een geweldige tijd gehad. Ik wil dan ook een ieder bedanken.

Henk Puister

Al mijn gasten die ik heb mogen ontvangen in mijn programma wil ik bedanken. Zonder deze mensen geen radio. Ik noem geen namen, ja één Henk Puister mijn rechterhand. Henk is vanaf het begin betrokken bij Toezeboudel. Een ieder weet dat ze gast geweest zijn in woord, verhaal en of muziek, bedankt allemaal!

De laatste uitzending

De laatste uitzending zal in de laatste week van december naar de omroepen worden gestuurd. Dit zal zijn in week 52. Waarom? Omdat de meeste omroepen hun nieuwe programmering gaan inplannen vanaf 1 januari. Ik wens de radiostations dan ook fijne programma’s toe en dat de luisteraars van jullie programma’s mogen genieten. De lokale omroep blijft, voor mij, altijd in mijn hart.”

Gerard Lunshof

  • De laatste uitzending hoor je bij RTV1 op zondag 22 december en een herhaling hiervan op zondag 29 december. In het nieuwe jaar kun je op dit tijdstip 16.00 – 17.00 uur ‘Plat op 1 beluisteren’.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal