Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Spar uit Pekela maakt kerstsfeer in Groningen compleet

F) Heidi Eissens

OUDE PEKELA/GRONINGEN – Voor de tweede keer staat er een kerstboom uit Oude Pekela op de Grote Markt in Groningen te pronken. Voor het mooi verlichte stadhuis staat de ruim tweeëntwintig hoge boom drie meter in de grond, en is versierd met vele kerstballen en duizenden lampjes, welke woensdag 13 december werden ontstoken door wethouder Joost van Keulen. De kerstsfeer in stad Groningen is nu compleet.

De boom werd gratis aangeboden door de familie Ots uit Oude Pekela. (lees hierover ons vorig artikel). In hun tuin was de gekoesterde spar langzamerhand te groot geworden. De mogelijkheid om het nog Eén keer te laten stralen greep de familie met beide handen aan. Een beetje nostalgische gevoelens waren daarbij niet uitgesloten. De spar was ooit aangeschaft als klein kerstboompje voor in de woning aan de Hendrik Westerstraat, waarin toentertijd de ouders woonden.

Na de feestdagen zal de boom worden afgetuigd, waarna de gemeente zorgt voor verwijdering en versnippering.

Heidi Eissens stuurde ons bijgaande foto van de gezellige kerstsfeer in de avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.