Direct naar de inhoud.

Geen rokertje meer in speeltuinen Veendam

  • door:
  • op:
Alian Spelde D66 Veendam. (Foto: B J Brinkman)

VEENDAM – Een shaggie draaien bij een wipwap of schommel in de gemeente Veendam is binnenkort taboe. Alle speeltuinen binnen de gemeente worden namelijk rookvrij. Dat is gisterenavond tijdens de raadsvergadering besloten.

Motie

“Kinderen verdienen het om op te groeien in een rookvrije omgeving”, zegt D66- Veendam fractievoorzitter Alian Spelde. D66 diende maandagavond een motie in om de speelplaatsen rookvrij te verklaren. Het voorstel werd mede ingediend door het CDA, PvdA, CU, GB en de VVD en werd overgenomen door het college van B en W.

Sympathiek

De SP-Veendam en de partij VUK noemden de motie sympathiek maar vragen zich af wie en hoe dit moet worden gecontroleerd.Bovendien vindt VUK dat de maatregel te ver gaat. Pé Langen: “Het is toch de verantwoordelijkheid van de mensen zelf te roken”. Na een korte schorsing liet B en W weten het voorstel over te nemen. Begin 2018 komen er bordjes verboden te roken bij de speeltuinen in de gemeente Veendam.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal