Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen rokertje meer in speeltuinen Veendam

Alian Spelde D66 Veendam. (Foto: B J Brinkman)

VEENDAM – Een shaggie draaien bij een wipwap of schommel in de gemeente Veendam is binnenkort taboe. Alle speeltuinen binnen de gemeente worden namelijk rookvrij. Dat is gisterenavond tijdens de raadsvergadering besloten.

Motie

“Kinderen verdienen het om op te groeien in een rookvrije omgeving”, zegt D66- Veendam fractievoorzitter Alian Spelde. D66 diende maandagavond een motie in om de speelplaatsen rookvrij te verklaren. Het voorstel werd mede ingediend door het CDA, PvdA, CU, GB en de VVD en werd overgenomen door het college van B en W.

Sympathiek

De SP-Veendam en de partij VUK noemden de motie sympathiek maar vragen zich af wie en hoe dit moet worden gecontroleerd.Bovendien vindt VUK dat de maatregel te ver gaat. Pé Langen: “Het is toch de verantwoordelijkheid van de mensen zelf te roken”. Na een korte schorsing liet B en W weten het voorstel over te nemen. Begin 2018 komen er bordjes verboden te roken bij de speeltuinen in de gemeente Veendam.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “Geen rokertje meer in speeltuinen Veendam

 1. zet er ook direct grote borden bij….verboden voor honden …hier te schijten…..daar word je pas ziek van..overal strond hier..ook op het grote grasveld hier voor de school noorderbreedte

 2. En bordjes met ruim je rommel op , hier geen alcohol nuttigen , drugs gebruik is hier verboden en de speeltuin is bedoeld voor kinderen en niet voor hangende jongeren.
  Dat lijkt me dan ook een goed plan.

 3. Typisch gemeente Veendam. Iets beslissen wat kant noch wal slaat. Zorg maar eerst dat er meer speeltuinen of speelterreinen komen in de Gemeente Veendam. Zijn genoeg velden die leeg staan. En bij het plaatsen van het bord, zal onze vertrouwde wethouder, Henk Jan Schmaal wel weer vooraan staan.

 4. Goede voornemens voor 2018? Kijk eens naar deze docu van AVROTROS waarin de tabaksindustrie in marketingtermen 12jarigen als ‘replacement’ ziet voor de doden die vallen door roken.

  Nou ja zeg, heb ik al verklapt waar deze docu over gaat. Nog een leuk detail dan. De filters in de sigaret bevatten gaatjes zodat U ‘beter’ de nicotine op kan nemen én bij rooktesten lagere waardes voor nicotine worden gevonden. Dat was al in 1982 bekend gemaakt door de tabaksindustrie aan/bij de overheid.

  Een troost verslaving maakt dat de waarheid wat wordt vertekend, daar nemen we nog maar een peukie op niet waar? Crimineel toch eigenlijk dat je niet meer overal mag roken, toch?

  Het leukste cadeautje wat rokers de niet-rokers nalaten is pensioen. Pensioenfondsen beleggen namelijk, door de mooie rendementen, maar wat graag in de tabaksindustie. Die daarvoor in ruil een steeds minder pure sigaret aanbied.

  https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/documentaires/waar-rook-is-de-macht-van-de-tabaksindustrie/videos/macht-van-de-tabaksindustrie-deel-1/

  https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/documentaires/waar-rook-is-de-macht-van-de-tabaksindustrie/videos/macht-van-de-tabaksindustrie-deel-2/

 5. Wat een frustratie lees ik hier. Doe er zelf iets aan, niet roken, de hondenpoep opruimen en je eigen omgeving schoonmaken en houden. Geef het goede voorbeeld. Klagen, wijzen (op anderen) en niets doen…is dat het ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.