Direct naar de inhoud.

RTV1 stapt over op NOS radiojournaal

  • door:
  • op:
Foto: NOS.nl

RTV1 – Sommige trouwe luisteraars van RTV1 hadden het misschien al opgemerkt. Het NOVUM nieuws is niet meer te horen via RTV1. In plaats daarvan hoor je nu ieder uur het NOS radionieuwsbulletin.

Gestopt

Novum stopt aan het einde van dit jaar met het verzorgen van nieuwsbulletins voor radiozenders. Het ANP, sinds 1 januari 2015 eigenaar van Novum, heeft de aangesloten zenders hiervan onlangs op de hoogte gebracht. Radiozenders die nog nieuwsbulletins van Novum hebben kunnen daarom tijdig overstappen naar het ANP.

Alternatief

Naast het ANP zijn ook WNC, HRN, FMF en NOS belangrijke nieuwsleveranciers. De NOS is echter al jarenlang een leverancier van nieuwsbulletins voor landelijke, regionale en lokale zenders. De NOS levert geen bulletins voor commerciƫle radiostations en is daarom exclusief voor de NPO zenders. Dankzij een overeenkomst die de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON/NLPO) met de NOS heeft gesloten betalen de lokale en streekomroepen een klein bedrag voor dit radionieuws. Een contract met het ANP zou veel duurder zijn.

NOS

RTV1 heeft daarom besloten een contract af te sluiten met de NOS en is inmiddels overgestapt op het NOS radionieuws. Er wordt nog nagedacht over een (eigen) lokaal nieuwsbulletin welke meerder malen per dag te horen zal zijn in het halve uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal