Direct naar de inhoud.

Klijnsma opent keramiek-expositie

  • door:
  • op:

NIEUW BUINEN – Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma gaf afgelopen zaterdag 6 januari het startsein voor een nieuwe expositie in het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen. De tentoonstelling richt zich op de Holland-Amerika Lijn. Dit scheepvaartbedrijf werd eind van de 19e eeuw opgericht in Rotterdam en is lange tijd in handen geweest van Nederlanders, totdat in 1973 de Amerikanen het hebben overgenomen.

Goedewaagen maakt keramisch werk voor de Holland-Amerika Lijn. Bijzonder geliefd zijn de “marinerstegels”. Reizigers krijgen deze als ze voor de tweede keer met een schip van de Holland Amerika-lijn reizen. Ook werd serviesgoed en keramisch toilet-artikelen door verschillende bedrijven in Nederland gefabriceerd.

In nauwe samenwerking met het Keramisch Museum Goedewaagen wordt ook in het Veenkoloniaal Museum in Veendam aandacht besteed aan de Holland Amerika-lijn. Daar is een tentoonstelling over o.a. de vier schepen met de naam Veendam. Beide exposities lopen nog tot en met 9 september.

Videoreportage: Boelo Lutgert-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal