Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Extra geld voor sociale werkvoorziening en werkloosheid

Archief foto: Klijnsma bij Wedeka Stadskanaal

Archief foto: Klijnsma bij Wedeka Stadskanaal

STADSKANAAL – Er is opnieuw hoop voor de 300 tijdelijke werknemers van werkvoorzieningsschap Wedeka. Het lijkt erop dat de sociale werkplaatsen de tijdelijke contracten toch kan omzetten in vaste contracten nu de PvdA in de 2e kamer wil dat het kabinet 30 miljoen euro extra beschikbaar stelt voor de sociale werkvoorziening in o.a. Noord en Oost-Groningen. Ook komt er mogelijk een herberekening.

Vorige maand kwam het slechte nieuws naar buiten dat de contracten vanwege bezuinigingen niet kunnen worden verlengd. Een nog niet afgeronde berekening moet nu duidelijkheid brengen en antwoord geven op de vraag: wat is duurder? Voor iedereen een vast contract, of wachten tot het grootste deel van die mensen bij de gemeente aanklopt voor een uitkering?

Francis Boen, voorzitter van het dagelijks bestuur van Wedeka en wethouder in Stadskanaal: ‘Niet iedereen zal een bijstandsuitkering aanvragen, schatten wij in. Maar het betekent wel dat een groot aantal van de medewerkers via een ander loket een beroep gaat doen op de gemeente.’ Op 1 januari gaat de nieuwe Participatiewet in. ‘Dat betekent dat wij in de komende weken moeten kijken hoe we dit gaan aanpakken’, aldus wethouder Boen vandaag via RTV Noord.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Extra geld voor sociale werkvoorziening en werkloosheid

  1. Geld dat voor alle mensen die geen vaste contract hebben of voor de mensen die meer dan 3 jaar bij wedeka werken.die geen vast contract hebben. Groetjes Micha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.