Direct naar de inhoud.

Wedeka profiteert van corona en bindt nieuwe klanten

  • door:
  • op:
Het logo van Wedeka voor het hoofdgebouw in Stadskanaal (foto: Jeroen Willems)

REGIO – Het gaat dit jaar financieel weer wat beter met werkvoorzieningsschap Wedeka. Door een toename van het inpakwerk zit het bedrijf op een resultaat van zo’n zes ton boven de begroting.

Directeur Grietje Kalfsbeek is erg tevreden met de cijfers. ‘We hebben tijdens de coronaperiode nieuwe klanten
aan weten te trekken en die zijn gebleven. Daar zijn we heel blij mee’, zegt Kalfsbeek.
“Het verhogen van tarieven heeft wel wat klanten gekost, maar de meesten zijn gebleven” (Grietje Kalfsbeek – directeur Wedeka)
Wedeka heeft ook de tarieven voor het inpakwerk verhoogd. ‘Daar waren we ook hard in naar onze klanten. We hebben gezegd: we zitten met tekorten dus we moeten verhogen. Als je niet meegaat stopt hier de samenwerking. We hebben daar wel een paar kleinere klanten mee verloren, maar de meeste zijn gebleven’, aldus Kalfsbeek.

Coronabesmettingen blijven laag

Vorig jaar rond deze tijd kreeg het werkvoorzieningsschap te maken met een oplopend aantal coronabesmettingen en moesten meerdere afdelingen worden gesloten. Tot nu toe blijft het aantal besmettingen laag en kan het werk dus volop doordraaien.
Wedeka-directeur Grietje Kalfsbeek (foto: RTV Noord)
‘Ja, daar zijn we heel blij mee en ik hoop dat dit ook zo blijft. Op dit moment zijn er drie besmettingen bekend binnen het bedrijf’, aldus Kalfsbeek.

Maatregelen niet afgeschaald

Ondanks de mogelijkheden om af te schalen heeft Kalfsbeek alle coronamaatregelen gehandhaafd bij Wedeka. De kantines bleven dicht, de anderhalve meter bleef intact en ook de spatschermen bleven hangen.
“Nu maar hopen dat we de coronacijfers ook de aankomende periode laag kunnen houden” (Grietje Kalfsbeek)
‘Ik kreeg natuurlijk wel eens gemopper van collega’s, maar ik ben toch wel blij dat we daar aan vast hebben gehouden. Nu maar hopen dat we de coronacijfers ook de aankomende periode laag kunnen houden. We houden het goed in de gaten’, zegt Kalfsbeek.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal