Direct naar de inhoud.

Met antieke trein langs de Holland Amerika Lijn

  • door:
  • op:
Herinneringsbord

VEENDAM/NIEUW BUINEN – In het kader van twee bijzondere tentoonstellingen over de Holland Amerika Lijn zoals die lopen in het Veenkoloniaal Museum in Veendam en het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen, wordt er in samenwerking met de museumspoorlijn STAR uit Stadskanaal op zondag 26 augustus het arrangement ‘Met de trein langs de Holland Amerika Lijn’ georganiseerd.

De dag begint om 10.00 uur in het Veenkoloniaal Museum waar de tentoonstellingen ‘Veendam in de vaart’ en de parallel-expositie ‘Mee in de vaart’ worden bezocht onder leiding van de samensteller van beide exposities. Om 12.00 uur vertrekt de stoomtrein vanaf het station in Veendam naar station Stadskanaal, waar de diesellocomotief wacht die de deelnemers naar een tijdelijk perron in Nieuw Buinen op 3 minuten lopen van het Keramisch Museum Goedewaagen brengt.

De aankomst in Nieuw Buinen is om 13.05 uur. Na een bezoek aan de expositie ‘Cruiseschepen in klei bediend: Nederlandse keramiek voor de NASM/HAL’ biedt de museumstaf een rondleiding door de fabrieksateliers aan, waar sinds de jaren ’60 gewerkt wordt aan steeds nieuwe keramiek-edities voor de HAL. De dieseltrein vertrekt om 15.35 uur weer naar het station Stadskanaal. Op het museumstation van de STAR wordt de dieselloc verwisseld voor de stoomloc, die de reizigers terugbrengt naar Veendam. Om 16.40 uur is de trein weer terug op het station Veendam.

De prijs voor dit museumarrangement is € 22,00 voor deelnemers van 12 jaar en ouder. Omdat het bij de STAR op zondag 26 augustus ‘Teddyberendag’ is, reizen kinderen tot en met 11 jaar gratis, mits ze hun teddybeer mee nemen. Voor € 1,- kunnen ze bij het Veenkoloniaal Museum een ouderwetse Polaroid-foto laten maken met hun teddybeer. Tegen een meerprijs van € 5 wordt door de STAR een lunchpakket aangeboden.

Op het dagprogramma kan tot en met donderdag 23 augustus worden ingeschreven via: info@stadskanaalrail.nl of (0599) 0599 651 890. De deelnemerskaarten liggen op naam klaar in het Veenkoloniaal Museum.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal