Direct naar de inhoud.

Gezina Noordhuis Cittaslow ambassadeur 2017

  • door:
  • op:

BORGER ODOORN – Met de organisatie van De Cittaslow Doe Markt presenteerde Gezina Noordhuis van 25 Graden Noord zich in 2017 als Cittaslow verbinder en netwerker van het eerste uur. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op woensdag 10 januari zette burgemeester Jan Seton Gezina Noordhuis als organisator en initiator in het zonnetje. Zij kreeg als dank voor haar inspanningen en mooie voorbeeld als Cittaslow ambassadeur een attentie van burgemeester Jan Seton.

Jaarlijkse stimuleringsprijs
Seton: “Wij willen voortaan elk jaar een bijzonder Cittaslow initiatief uitlichten en belonen met een stimuleringsprijs. Met de enthousiaste organisatie van de eerste Cittaslow Doe Markt tijdens het Hemelvaartweekend van 2017 bracht Gezina maar liefst zo’n 350 mensen op de been. Een hele prestatie op misschien wel de heetste dag van de zomer. Het bij elkaar brengen van zoveel mensen in een sportieve, gastvrije en verbindende setting past bij uitstek in de Cittaslow gedachte. Daarom wilden we dit initiatief belonen en daarmee de toekomstige initiatiefnemers stimuleren om een eigen idee, project of bijzondere samenwerking tot stand te brengen.”

Cittaslow
In Borger-Odoorn staan de menselijke maat, sociale cohesie, ambachtelijkheid, kleinschaligheid en verstandig gebruik van technologie centraal. Dit zijn de kwaliteiten die horen bij Cittaslow. De Cittaslow stimuleringsprijs is bedoeld om het uitdragen van deze waarden en het versterken van de samenwerking met verbindende activiteiten in de samenleving te stimuleren. Inwoners, zowel individueel als georganiseerd, ondernemers, verenigingen of organisaties kunnen in aanmerking komen voor deze prijs.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal