Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Team Noorderpoort wint special award

Een groep Bouwkunde studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal heeft afgelopen week een special award gewonnen bij de landelijke wedstrijd SMARTCirculair. SMARTCirculair is een wedstrijd waar 10 scholen hebben gestreden om het meeste duurzame gebouw.

F: Eigen foto

Het was een erg spannende wedstrijd, lange tijd stonden de studenten van Noorderpoort Beroepsonderwijs op een gedeelde eerste plaats samen met Rijn IJssel, maar uiteindelijk koos de jury voor het ontwerp van Rijn IJssel.

De studenten van het 3e jaar Bouwkunde van Noorderpoort Beroepsonderwijs in Stadskanaal ontwierpen in samenwerking met Ubbo Emmius een gebouw voor moderne technologie op het terrein aan de Sportparklaan, een duurzame hotspot.

De studenten hebben niet de hoofdprijs gewonnen, maar wel een special award, een aanmoedigingsprijs, waar ze ontzettend trots op zijn.

De woorden van juryvoorzitter Coen van Rooyen waren vol lof ‘’Dit team heeft laten zien hoe je een gebouw opneemt in de omgeving, natuur inclusief, waar je de natuur versterkt, CO2 opneemt door de materialen die je gebruikt en dat is een heel groot compliment waard.’’

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.