Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

12 februari ‘Witte voetjesactie’ in Stadskanaal

F)Archief WasHaFotografie – RTV1)

STADSKANAAL – Locoburgemeester Francis Boen gaat in het kader van een ‘witte voetjesactie’ op maandag 12 februari de Vogelwijk in Stadskanaal in. Dit doet hij samen met de politie.

Politie en burgemeester controleren huizen op inbraakgevoelige situaties en geven voorlichting over inbraakpreventie. Doel van de actie is inwoners bewuster maken van het belang van het goed sluiten van ramen en deuren ter voorkoming van inbraak.

In de afgelopen drie, donkere, maanden van dit jaar is er een inbraakgolf geconstateerd met 33 inbraken en 8 pogingen tot inbraak in de gemeente. Deze periode van het jaar, waarop de dagen kort en donker zijn, is hét moment voor inbrekers om toe te slaan. Overigens is het totaal aantal inbraken in de gemeente in 2017 ten opzichte van 2016 gedaald.

Met de witte voetjesactie wil de politie inwoners wijzen op het belang van het goed afsluiten van ramen en deuren en het zorgen voor verlichting bij afwezigheid. Zo verklein je het risico op insluipers. Tijdens de actie wordt er aangebeld bij mensen. Zij worden vervolgens gewezen op zwakke plekken aan en rond hun huis en krijgen voorlichting over inbraakpreventie. Mensen die niet thuis zijn krijgen een ‘wit voetje’ in de brievenbus. Dat witte voetje geeft aan: ‘deze voetstap had ook van een insluiper kunnen zijn’. Op de achterzijde van het voetje staan tips die de kans op een inbraak verkleinen.

Op www.stadskanaal.nl/nieuwsberichten staat een overzicht van alle tips om inbraak te voorkomen en hoe je woning te beveiligen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.