Direct naar de inhoud.

Sanne Meijer komt weer in SHC

  • door:
  • op:
Sanne Meijer tijdens haar eerdere lezing in het SHC

STADSKANAAL – Op zondag 18 februari komt Sanne Meijer weer naar het Streekhistorisch Centrum. Na haar succesvolle lezing in het vorige seizoen komt zij nu terug en neemt de luisteraar mee op ontdekkingstocht langs de verdwenen dorpen van de provincie Groningen. Sanne Meijer is blogger en schrijft columns voor diverse tijdschriften.

In haar lezing gaat Sanne Meijer deze keer op zoek naar bijzondere plaatsjes die, om verschillende redenen, hun status als ‘dorp’ ergens in de geschiedenis zijn verloren. Vaak is een eenzaam kerkhofje of een enkele boerderij het enige wat nog rest.

Sanne Meijer is opgegroeid in Ter Apel en is als blogger begonnen toen ze enige jaren geleden besloot haar eigen omgeving beter te leren kennen. Op de fiets ontdekt zij de natuur, cultuur en geschiedenis van haar eigen omgeving in de provincie Groningen en het grensgebied met Duitsland en schrijft zij over de schitterende landschappen, oude volksgebruiken en bijzondere verhalen die ze onderweg tegenkomt.

De lezing begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 4,00 per persoon. Voor donateurs van het SHC € 2,50 op vertoon van de pas.

Voor meer informatie en reserveren: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: Sanne Meijer tijdens haar eerder lezing in het SHC.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal