Direct naar de inhoud.

Nieuwe voorstelling Musicalgroep Odoorn

  • door:
  • op:

ODOORN – “Wanneer spelen jullie ‘De Opgejaagden’ nog een keer of komt  ‘Een ander Achterhuis’ nog een keer in jullie theater”? Vaak kregen wij deze vragen. Helaas is dat niet mogelijk, maar het zette ons wel aan het denken.  Daarom onze nieuwe voorstelling “Helden”. Op ons verzoek heeft oud-columnist van het DvhN, Jan Wierenga op onnavolgbare wijze beide musicals in 1 verhaal tot leven gebracht.

Een voorstelling waarin U, door een verteller, meegenomen zal worden terug in de tijd. Terug naar 10 mei 1940 in Drenthe en Groningen. We kenden op dat moment het veelkoppige monster dat “oorlog” heet, nog niet zo goed. Maar dat zou snel veranderen. De opvoering is gebaseerd op ware feiten. Op steenworp afstand hier vandaan hebben dappere mensen keer op keer hun leven in de waagschaal gesteld voor medemensen op wie jacht werd gemaakt door de Duitse bezetters.

“Helden” is het verhaal van Albertus Zefat uit Valthe en de familie Drenth uit Stadskanaal; gewone mensen die onder uiterst moeilijke omstandigheden de moed hadden, op te komen voor anderen. Zo gewoon was dat helemaal niet en daarom mogen hun daden nooit in de vergetelheid geraken. U zal worden meegenomen in het leven van deze Rechtvaardigen onder de Volkeren en hun onderduikers. De ontberingen die de onderduikers moesten doorstaan en het dappere gedrag van de vaderlanders zal door middel van verhaal, zang, toneel, beeld- en filmfragmenten ten tonele worden gebracht. De voorstelling wil u in de eerste plaats ontspanning en amusement bieden; daarover mag geen misverstand bestaan. Tussendoor echter klinken
de echo’s uit het verleden die ons waarschuwen, waakzaam te zijn.

Deze bijzondere voorstelling zal gespeeld gaan worden op 13 en 14 april in de kerk in Odoorn. Kaarten zijn vanaf 1 maart as verkrijgbaar bij Saphas Kappers en Drogisterij Sima in Odoorn. Kosten 10.00 Euro pp.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal