Direct naar de inhoud.

Stadskanaal ontstemd na uitspraak windturbines

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Stadskanaal (F: BJ Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL – Woensdagmorgen 21 februari deed de Raad van State uitspraak over de bouw van een windpark met 45 windmolens in de Veenkoloniën. De Raad van State bepaalde dat de bouw definitief door kan gaan. De gemeente Stadskanaal is zeer ontstemd na deze uitspraak.

Bessembinders

Wethouder Bessembinders: “Wij zijn zeer ontstemd en teleurgesteld over de uitspraak van de Raad van State over de 45 windmolens”. Jan Bessembinders: “De Gemeente Stadskanaal is niet tegen windenergie, integendeel. Stadskanaal werkt duurzaam is niet voor niets ons motto. Wij zijn vóór het winnen van duurzame energie, zoals windenergie en zonne-energie. Met name voor de laatste vorm, de zon, zien wij zelf een grote toekomst weggelegd. Niet voor niets zijn er twee zonneparken in ontwikkeling.

Bessembinders “Waar wij tegen zijn, zijn de locaties, de hoeveelheid en de letterlijke grootte van de windturbines die de provincie Drenthe hiervoor heeft bedacht. Alle molens pal tegen de Groningse provinciegrens aan en pal bij bebouwing van onze woonwijken”.

Compensatie

Er rest ons weinig anders dan kijken naar compensatie voor omgevings-/gebiedsversterkende maatregelen. Concreet: we proberen revenuen te krijgen om iets te doen voor de woon-, werk- en leefklimaat voor onze inwoners”.

(Bron: Gemeente Stadskanaal)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal