Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noordster pakt volle buit bij Rolder Boys

Rolde-Noordster

PEKELA – In de week van de Olympische Winterspelen kwam ook de winter Nederland binnentrekken. Veel wedstrijden werden afgelast, maar op het kunstgras van Rolder Boys kon gewoon gevoetbald worden. Supporters hadden zich daarom warm ingepakt en waren naar Rolde afgereisd om de Noordsterren aan te moedigen. Dit alles bleek niet voor niets te zijn geweest. Noordster won, mede door een uitstekende eerste helft, verdiend van Rolder Boys: 2-4.

Gezien de kou en het vertoonde spel leek het erop alsof de Pekelder hoofdtrainer, Kenny Koning, zijn mannen opdracht had gegeven om je warm te spelen door er fel bovenop te zitten. Vooral door inzet en fanatisme werd de zwart-witte brigade in de eerste helft afgetroefd. Rick Lange opende voor Noordster de score. Hij kopte vanuit een hoekschop raak: 0-1. Niet veel later kon de score worden verdubbeld. Na een goede onderschepping van Tim Scholtens, werd Kees Dun in het zestienmetergebied aangetikt en een strafschop volgde. Jeroen Jager bleef koel en benutte dit buitenkansje: 0-2. De mannen uit Rolde probeerden wel op zoek te gaan naar de goal, maar telkens zat er een Pekelder tussen om de bal te onderscheppen. Voor de aanvallers kwam er veel ruimte vrij. Rik Wubs werd vanaf de eigen helft de diepte ingestuurd, kon op snelheid richting het vijandelijk doel en schoot raak: 0-3.

Er werd gerust met een voorsprong die niet eens geflatteerd was, maar na de rust kwam de spanning terug in de wedstrijd. Rolder Boys had in de rust blijkbaar het vaatje fanatisme gevonden en probeerde in de tweede helft te redden wat er te redden viel. Geholpen door de Noordster-defensie kwamen zij terug in de wedstrijd. Jeroen Jager, die verder overigens een goede wedstrijd speelde, speelde de bal te kort terug op keeper Damy Sinot. De rappe aanvaller van Rolder Boys wist hier wel raad mee: 1-3. Nog geen twee minuten later stond het al 2-3. Een voorzet kon niet goed worden weggewerkt en de bal belandde wederom bij een Roldenaar voor de voeten. De Pekelder supporters hoorde je hardop denken “het zal toch niet” en nee, het gebeurde ook niet. De zwartwitten reageerden fel en zelfs wat gefrustreerd richting de scheidsrechter, maar Noordster hield het hoofd koel. Toen vlak voor tijd Kees Dun door een goede bal van Michael Lap oog in oog met de keeper kwam te staan en raak schoot, was de wedstrijd wellicht voor de tweede keer deze middag beslist: 2-4. De supporters riepen daarna gekscherend dat de scheidsrechter beter kon affluiten, want de drie punten moesten nog naar de kofferbak worden getild. Niet veel later deed de leidsman dit dan ook.

Al met al een terechte overwinning. Noordster heeft in de eerste helft goed en fanatiek gevoetbald en was over de hele wedstrijd genomen de betere ploeg. Hier wordt het dan ook voor beloond met drie punten. Zodoende klimt de trots uit Oude Pekela naar de zevende plaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.